Singaporen GP:n lehdistökatsaus: Kisa kuin fakiirimatolla

Espanjalainen AS-lehti maalaili huimia vertauksia sen jälkeen, kun espanjalaiskuski Fernando Alonso voitti Singaporen GP:n niukasti ennen saksalaista Sebastian Vetteliä.

- Kisa käytiin kuin fakiirimatolla, jota ympäröivät veitset, jotka pistävät pienimmästäkin virheestä. Hän ajoi neron edessä, joka voisi livahtaa edelle hyvin pienen virheen johdosta. Kädet puristettuna rattiin, kunnes niihin sattui.

- Sebastian Vettel, taikuri, joka näyttää juuri koulunsa päättäneeltä lapselta, jolta puuttuu vain vihko idoliensa kuvista, mutta hän pystyy nostamaan koko kansakunnan sydämen sykkeen. Espanja katsoi eilen illalla Singaporeen hermostuneena ja huokaisten helpotuksesta, kun ikimuistoisen kisan maaliviiva vihdoin ylitettiin.

AS nosti myös esille Imolan radan tapahtumat kaudella 2005, jolloin Alonso kävi Renault-autollaan samanlaisen puolustustaistelun Michael Schumacheria vastaan.

- Vettel tarjosi parastaan, mutta Alonso muistutti sitä sinistä kaveria, joka taisteli Schumacherin kanssa Imolan mutkissa. Tai parempaa, koska tuplamestari saavutti sellaista, jota hän ei ollut koskaan aiemmin GP-kisassa saavuttanut: voiton, nopeimman kierroksen, paalupaikan ja johtopaikan lähdöstä maaliin. Alonso oli eilen paras ja ainoa kuljettaja, joka pystyi ajamaan autonsa sallimien rajojen yli.

Brittilehti The Telegraph nosti esille sen, että englantilaiskuski Lewis Hamiltonin kolari Mark Webberin kanssa tapahtui katuradan Raffles Boulevardilla, joka on nimetty Singaporen perustajan Stamford Rafflesin mukaan.

- Sir Stamford Raffles, niin kutsuttu Singaporen isä ja yksi Brittiläisen imperiumin huomattavimmista valtiomiehistä, ei selvästikään pitänyt huolta Englannin pojasta eilisen GP:n ratkaisevalla hetkellä.

The Guardian -lehti puolestaan otti vertauskuviinsa 1800-luvun englantilaiskirjallisuuden hahmon Arthur J. Rafflesin.

- Raffles oli kuulemma herrasmiesvaras, mutta tämä oli törkeä varkaus, lehti kuvaili Hamiltonilta kolarin myötä vietyjä MM-pisteitä.

Englantilainen The Independent -lehti muistutti Alonson edelliseen Singaporen GP:n ykkössijaan liittyneestä salaliitosta.

- Fernando Alonso ei tällä kertaa tarvinnut tallikaverinsa kolaroivan puolestaan, kun hän voitti Sebastian Vettelin hiuksenhienosti hitaasti kehittyneessä Singaporen GP:ssä. Kisa ei räjähtänyt eloon ennen kuin puolimatkan jälkeen, jolloin MM-sarjan johtajien Mark Webberin ja Lewis Hamiltonin välinen kolari johti siihen, että englantilainen keikkui ulos kisasta hajonneen ripustuksen kanssa ja australialainen kasvatti etumatkaansa mestaruustaistossa.

Italialainen La Repubblica -lehti parjasi Ferrarin kakkoskuskia Felipe Massaa, joka ei onnistunut nousemaan viimeisestä lähtöruudusta kärkitaistoon huolimatta ensimmäisen kierroksen jälkeen tekemästään varikkokäynnistä.

- Huonon onnen ja kykenemättömyyden johdosta Massa oli mukana unohdettavassa kisassa. Jälleen kerran hän epäonnistui tulosten tuomisessa (vaikka Sutilin ja Hülkenbergin rangaistukset nostivatkin hänet kahdeksannelle sijalle). Onneksi Fernando auttoi meitä. Hänen kisansa oli osoitus fyysisistä voimista ja tekniikasta, mutta ennen kaikkea hermojen hallinnasta.

- Kisan ainoa tuntematon tekijä oli herkullinen poikkeus Webber. Hän päätti horjuttaa tilannetta valitsemalla samanlaisen taktiikan kuin Felipe Massa. Erona oli vain se, että toisin kuin brasilialainen, hän sai suunnitelmansa toimimaan pelottavan tehokkaasti. Jos hänellä olisi käynyt vähän parempi tuuri ja toinen turva-auto olisi tullut radalle pari kierrosta aiemmin, olisi Webber voinut voittaa kisan ja lähes varmistaa mestaruuden, La Repubblica havainnoi.

Italialainen Gazzetta dello Sport hämmästeli sitä, miten Fernando Alonso on onnistunut Span kisan keskeytyksensä jälkeen nousemaan takaisin MM-taistoon.

- Singaporen voitto heitti hänet yhtäkkiä 11 pisteen päähän MM-sarjan kärjestä, kun jäljellä on enää muutama kisa. Span katastrofin jälkeen tällainen oli tuskin kuviteltavissa. Tässä sarjassa Monzasta ja Singaporesta saavutetut 50 pistettä tekevät suuren eron. Ferrari on mestaruustaiston keskellä.

"Tulinen finaali", otsikoi saksalaislehti Bild, jolla oli jutun pääkuvana Heikki Kovalaisen palava Lotus-auto.

- Tämä MM-sarja käy aina vaan hullummaksi.

- Ferrari-tähti Fernando Alonso ajoi 309 kilometrin jälkeen maaliin vain 0,2 sekuntia meidän MM-toivomme Sebastian Vettelin edellä. Hän ajoi maaliin paksun savun läpi. Heikki Kovalaisen Lotuksen moottori oli tulessa. Kovalainen sammutti sen itse.

- Tässä formulasarjassa on tulta! Singaporen iltakisa aloitti kauden viiden viimeisen kisan mittaisen finaalin. Tilanne käy kuumemmaksi. Vettel ja Alonso ottivat eilen kiinni. Webber junttasi Hamiltonin ulos, Bild kuvaili ytimekkääseen tyyliinsä.

Lue myös:

    Uusimmat