Valakari ykkösvaihtoehto Motherwellin päävalmentajan paikalle

Skotlannin Valioliigassa pelaava Motherwell irtisanoi tiistaina managerinsa Mark McGheen. SJK:sta lähtenyt Simo Valakari on vahvoilla tämän seuraajaksi.

Tulokseton kausi johti McGheen potkuihin, kun 12 joukkueen sarjassa Motherwell on sijalla 10. Viimeisestä 14 ottelusta Motherwell on onnistunut voittamaan vain kaksi.

MTV Sport uutisoi eilen, että yksi vaihtoehto McGheen seuraajaksi olisi Simo Valakari. Suomalaisvalmentajan pesti SJK:n päävalmentajana päättyi aiemmin helmikuussa erimielisyyksien takia.

Skotlantilainen The Herald uutisoi tänään keskiviikkona, että Valakari on ottanut askeleen lähemmäs Motherwellin päävalmentajan pestiä. Mitään sopimuksia ei kuitenkaan vielä ole allekirjoitettu, sillä seura puntaroi vielä muita mahdollisuuksia tarkasti harkiten.

Seuran väliaikainen manageri ja entinen apuvalmentaja, Stephen Robinson, on myös ehdolla pestiin.

– Olisi kunnia saada uusia haasteita. Olen valmiimpi kuin viime kerralla. Olen hankkinut kokemusta ja nyt olen valmis, Valakari kertoi Herald Sportin haastattelussa viitaten vuoteen 2015, jolloin hän haki samaa pestiä. Tällöin paikka ei Motherwellissa auennut.

– Heillä on upeat fanit. Rakastin ilmapiiriä ja haluan olla taas osa sitä. Seurassa on paljon potentiaalia, Valakari mainitsi.

Valakari on peliurallaan edustanut Motherwellia vuosina 1997-2000. Skotlantilaisseura oli helsinkiläislähtöisen keskikenttäpelaajan ensimmäinen ammattilaisseura ulkomailla.

Lue myös:

    Uusimmat