KuPS:ille murskavoitto eurokentillä – eteni jatkoon komean esityksen jälkeen

Kuopion Palloseura eteni Euroopan konferenssiliigan kolmannelle karsintakierrokselle, kun se voitti vieraissa moldovalaisen Milsamin 4-1. Yhteismaalit menivät 6-3 kuopiolaisille.

Ottelu käytiin tilastollisesti tasaisissa merkeissä. Maalintekoyritykset menivät kotijoukkueelle 12-11 ja pallonhallinta niukasti kuopiolaisten hyväksi. Ensimmäisen maalin viimeisteli KuPS, kun vajaa puoli tuntia oli pelattu, maalintekijänä Gabriel Bispo Tim Väyrysen esityöstä.

Kuopiolaisten johto ei kuitenkaan kestänyt tauolle saakka. Radu Ginsari toi joukkueensa tasoihin ensimmäisen puoliajan lopulla toisella lisäaikaminuutilla. 19-vuotias Tony Miettinen siirsi KuPSin jälleen johtoon toisen puoliajan alussa.

Daniel Carrillo vielä lisäsi kuopiolaisten johdon kahteen maaliin ja Filip Valencic sinetöi tylyt 4-1-lukemat lisäajalla.

Kolmannella karsintakierroksella vastaan asettuu joko sveitsiläinen Young Boys tai latvialainen Liepaja. Young Boys voitti ensimmäisen osaottelun vieraissa 1-0. Toinen osa pelataan torstaina.