Silvia vetoaa Victoriaan ja Sofiaan: Ottakaa rauhallisemmin

Ruotsin kuningatar Silvia huolehtii raskaana olevista tyttärestään ja miniästään.

Kuningatar Silvia on huolissaan tyttärensä, kruununprinsessa Victorian, ja miniänsä, prinsessa Sofian jaksamisesta raskausaikana.

Victorian laskettu aika on maaliskuun alussa ja Sofian kuukautta myöhemmin.

– Heidän pitää ottaa rauhallisemmin ja ajatella terveyttään. Yritän jarrutella heitä, Silvia kommentoi Expressenin haastattelussa.

Taannoin Victoria jäi viime tingassa pois Tukholman kuninkaanlinnassa pidetystä Global Child Forum -konferenssista.

– Poissaolo johtuu hänen muista suunnitelmistaan. Se ei johdu turvallisuusuhasta, josta aiemmin kerrottiin, hovin tiedotuspäällikkö Margareta Thorgren paljasti tuolloin Aftonbladetille.

– Linnassa oli liikaa ihmisiä Victorian kannalta. Oli parempi, että hän pysyi kotona, Silvia kommentoi puolestaan asiaa.

Silvia myöntää Expressenille puhuneensa kiireen rauhoittamisesta sekä Victorian että Sofian kanssa.

– Kyllä, olen erittäin iloinen ja kiitollinen, että he ovat raskaana. He molemmat voivat hyvin ja ovat hyvävoimaisia. Mutta yritän silti jarrutella heidän kiireitään.

– Kruununprinsessa voi hyvin ja hän ajattelee, että on hyvä jos hän voi olla aktiivisesti mukana monessa ja olla avuksi. Samoin prinsessa Sofia on erittäin paljon mukana kaikessa. Mutta minun mielestäni molempien pitäisi ottaa rauhallisemmin.

Silvian mielestä monien ihmisten tapaaminen muun muassa altistaa heidät bakteereille.

– Heidän pitäisi ajatella enemmän itseään.

Victorian raskaudesta tiedotettiin 4. syyskuuta. Sofian raskaus tuli julki 15. lokakuuta.

Sekä Victoria ja prinssi Daniel että Sofia ja prinssi Carl Philip ovat kertoneet, etteivät he aio selvittää lasten sukupuolta etukäteen.

Lue myös:

    Uusimmat