Silverstonen lähtökolarin osapuolet sovinnollisina

Formula ykkösten Britannian GP:n lähtökolari sai alkunsa, kun 15. ruudusta hyvän startin ottanut Toro Rosson Scott Speed yritti ohittaa huonon startin saanutta Toyotan Ralf Schumacheria Becketts-mutkassa. Autot osuivat yhteen ja kolmanneksi osapuoleksi kolariin tuli vielä Mark Webber, kun Ralfin auto päätyi radalle palatessaan aussikuskin Williamsin eteen. Kuljettajat eivät suuremmalti syytelleet toisiaan kolarista.

- Sain todella upean lähdön ohittamalla Tonion (Liuzzi) ja Christianin (Klien). Yritin päästä myös Ralfin edelle vasemmalle kääntyvässä Becketts-mutkassa, koska hänen lähtönsä ei näyttänyt hyvältä, kun taas minulla oli paljon pitoa. Olin nousemassa hänen rinnalleen ja sitten me vain sotkeuduimme toisiimme, kun olin ajamassa hänen ulkopuoleltaan. Hän tuskin odotti minun olevan siellä. Se oli kilpailuautoiluvahinko, mikä valitettavasti merkitsi päiväni päättymistä, Speed kuvaili tapahtumaa.

Ralf Schumacher ei moittinut Speediä peräänajosta.

- Tämä oli harmillisesti yksi niistä asioista, joita kilpa-autoilussa tapahtuu. Kaikki alkoi minun erittäin huonosta lähdöstäni. Menetin monta sijaa ja jouduin ruuhkan keskelle. Tällaista voi tapahtua juuri sellaisessa sotkussa, kun kenelläkään ei ole tilaa. Minulla oli autoja ympärilläni, joten en tarkasti nähnyt, mitä tapahtui, mutta minuun osui takaapäin. Pyörähdin sen johdosta enkä pystynyt välttämään Markin tielle liukumista. Kyseessä on kilpa-autoiluvahinko eikä ketään pidä syyttä, koska kukaan ei tee tällaista tarkoituksellisesti. Tämä oli toinen peräkkäinen kerta, kun meillä oli vaikeuksia startissa, joten sen parantamiseksi pitäisi nyt työskennellä ahkerasti, Ralf summasi.

Webberiä harmitti Ralfin päätyminen suoraan hänen linjalleen.

- Sain hyvän lähdön ja parantelin sijoitustani muutamalla sijalla. Kolaritilanne näytti siltä, että Scott Speed osui Ralfin oikeaan takakulmaan, minkä johdosta Toyota pyörähti ja päätyi minun tielleni. Ralf yritti tietenkin pelastaa autoaan, mikä on ihan hyväksyttävää, mutta hän tuli suoraan radan poikki, kun minä olin sisäreunassa hakemassa vapaata linjaa, joten minulla ei ollut tilaa mennä minnekään, Webber kertoi näkemyksensä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat