Silminnäkijät: Nizzassa väkijoukkoon ajanut kiihdytti ihmisten yli – "Lapset luulivat sen kuuluvan ohjelmaan"

Ranskan Nizzassa väkijoukkoon kansallispäivän juhlassa ajanut kuljettaja vaikutti silminnäkijöiden mukaan vain kiihdyttävän osuessaan ihmisiin, silminnäkijät ovat kertoneet medialle.

BBC:lle puhuneen Roy Calleyn mukaan paikalla oli "tuhansia ihmisiä" seuraamassa juhlintaa.

BFM TV:lle puhunut silminnäkijä kertoo kuulleensa ihmisten huutavan toisilleen kehotuksia paeta ja että paikalla vallitsi "täysi paniikki".

Ihmiset pakenivat paniikissa Nizzassa 0:33

ABC Newsille puhunut Jimmy Ghazal sanoi nähneensä, että autoa kaahasi "kaikkien turvatoimien läpi". Libanonilainen Ghazal oli matkalla Nizzassa perheensä kanssa.

– Lapset luulivat, että kaahaava auto oli osa ilotulitusohjelmaa.

Guardianille puhunut iranilainen journalisti Maryam Viole kertoi nähneensä, miten auto ajoi ihmisten yli.

– Oli selvää, että kuljettaja teki sen tahallaan. kaikki olivat täysin järkyttyneitä ja vain huusivat, että kyseessä on terrori-isku.

Maryam sanoo nähneensä kuolleita suremassa myös paljon ulkomaalaisilta vaikuttavia ihmisiä. Uhrien kansalaisuuksista ei ole tässä vaiheessa virallisia tietoja.

Ainakin 77 ihmistä kuoli, kun kuorma-auto kaahasi väkijoukkoon Ranskan kansallispäivän juhlassa kesken ilotulitusnäytöksen. Valkoinen kuorma-auto ajoi kovaa vauhtia Promenade des Anglaisin puistokatua pitkin ihmisjoukkoon aiheuttaen paniikkia.

Ajoneuvo kaahasi väkijoukkoon lähellä hotelli Negrescoa.

Nizzan syyttäjänviraston mukaan auto kaahasi ihmisjoukossa kaksi kilometriä.

Ranskan sisäministeriön mukaan auton kuljettaja on kuollut. Vahvistamattomien mediatietojen mukaan kuljettaja ammuttiin. 

Nizzassa kuorma-auto ajoi väkijoukkoon 0:58

Lue myös:

    Uusimmat