Mainos

Nizzan tekijän henkilöllisyys vahvistettu – Silminnäkijä: Hänellä näytti olevan hauskaa

Ranskan poliisi on vahvistanut Nizzan kuorma-autoiskusta epäillyn miehen henkilöllisyyden. Tekijäksi varmistui 31-vuotias ranskalais-tunisialainen Mohamed Lahouaiej-Bouhlel. Hänen henkilöpaperinsa löydettiin iskussa käytetystä autosta, kertoo The Guardian.

Bouhlel oli sekä Ranskan ja Tunisian kansalainen. Mies syntyi Tunisiassa vuonna 1985, mutta asui iskun aikaan Nizzassa. 

Joidenkin tietojen mukaan hän oli naimisissa ja hänellä on kolme lasta. Bouhlel työskenteli ranskalaislehtien mukaan tavarakuskina.

Mies oli poliisille entuudestaan tuttu pikkurikoksista. Hänellä ei kuitenkaan tiedetä olleen yhteyksiä terroristijärjestöihin, eikä hän ollut turvallisuuspalveluiden seurannassa ennen iskua.

Yksinäinen hahmo

Poliisi tutki miehen asuntoa aiemmin tänään. Uutistoimisto AFP:n tavoittamat naapurit kuvailivat miestä yksinäiseksi, mutta vaarattomaksi hahmoksi. 

2:21

Sebastien-nimellä esiintynyt naapuri kertoi AFP:lle, että Lahouaiej-Bouhlel ei vaikuttanut uskonnolliselta.

"Hänellä näytti olevan hauskaa"

Nizzassa kuoli 84 ihmistä ja loukkaantui kymmeniä, kun kuorma-auto ajoi keskelle väkijoukkoa Ranskan kansallispäivän juhlien aikana. Valkoinen kuorma-auto ajoi kovaa vauhtia Promenade des Anglaisin puistokatua pitkin ihmisjoukossa jopa kaksi kilometriä.

Paikallaolleiden mukaan vaikutti ensin siltä, että kuorma-auton kuljettaja oli menettänyt auton hallinnan, mutta pian kävi selväksi, että hän ajoi ihmisiä päin tarkoituksella.

– Ehdin jopa nähdä kuljettajan kasvot. Hänellä oli parta ja hänellä näytti olevan hauskaa, yksi paikalla olleista kertoi.

0:54

Ranskalaislehtien mukaan kuljettaja oli vuokrannut kuorma-auton Saint-Laurent-du-Varin kylästä, länsi-Nizzasta kaksi päivää ennen iskua.

Poliisi löysi autosta pistoolin. Autosta löydettiin myös kaksi kivääriä, jotka osoittautuivat kuitenkin muovisiksi.

Nizzan hyökkäys on yhdistetty jossain arvioissa vuonna 2014 julkaistuun ääniviestiin, jossa Isisin edustaja, Mohammed al-Adnani kehotti Isisin kannattajia suorittamaan terrori-iskuja keinolla millä hyvänsä.

– Jos et voi räjäyttää pommia tai ampua aseella... aja heidän ylitseen autollasi, hän sanoi.Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.