Mainos

Silminnäkijät Helsingin kultaryöstön kumiveneapurista: Joku mies siellä räpiköi

Poliisi on saanut silminnäkijähavaintoja kahden viikon takaisessa Helsingin Mikonkullan ryöstössä mukana olleesta apurista.

Ryöstöstä epäiltyinä vangitut 18- ja 34-vuotiaat liettualaismiehet heittivät pakomatkalla saaliin kumiveneeseen. Veneessä ollut rikoskumppani meloi veneellä ryöstösaaliin Töölönlahden yli ja rantautui 200 metriä Oopperatalosta Finlandia-talon suuntaan.

Poliisi julkaisi kuvan veneestä viime viikolla ja sen jälkeen useampi silminnäkijä otti yhteyttä poliisin. Silminnäkijät olivat kiinnittäneet huomiota yksinäiseen kumiveneeseen Töölönlahdella. 

–He ovat kertoneet, että joku mies siellä räpiköi veneen kanssa. Ei kuulemma mikään ammattimeloja, tutkinnanjohtaja Jukka Larkio kertoo.

Vangittuina olevat miehet ovat olleet kuulusteluissa yhteistyöhaluisia.

–He ovat osittain myöntäneet tapahtumat ja myös sen, että heillä oli rikoskumppani, Larkio sanoo.

Apuri todennäköisesti poistunut maasta

Rikoskumppania ei kuitenkaan ole saatu kiinni. Samoin kateissa on noin 170 000 euron ryöstösaalis. Poliisi pitää todennäköisenä, että apuri saaliineen on jo poistunut maasta.

Poliisin mukaan ryöstökaksikolla ei Suomessa ole aiempaa rikollista taustaa. Paraikaa selvitetään, onko heillä kontollaan rikoksia jossain muualla.

Miehet ryöstivät Mikonkadulla sijaitsevan kultasepänliikkeen kaksi viikkoa sitten.

He olivat menneet liikkeeseen sisään ja toinen heistä sumutti pippurikaasua myyjän päälle, ylävartaloon sekä kasvoihin. Myyjä meni myyntitilan verhon taakse saatuaan kaasua kasvoilleen.

Silloin toinen epäillyistä otti laukustaan järeän vasaran eli moskan ja alkoi rikkoa lasivitriinejä, joista hän keräsi kelloja laukkuunsa. Hän antoi moskan toiselle tekijälle, joka myös rikkoi vitriinin ja keräsi kelloja laukkuunsa. Teossa meni vain minuutti ja miehet poistuivat liikkeestä jalkaisin.

Miehet pakenivat ryöstöpaikalta Yliopistokadun ja Mikonkadun risteykseen. He olivat jättäneet risteykseen aiemmin polkupyörät ja jatkoivat pakoaan pyörillä reittiä Yliopistokatu-Vuorikatu-Kaisaniemen puisto kohti Linnunlaulun siltaa.

Töölönlahden ja Eläintarhan lahden yhdistävän sillan alla heitä oli odottamassa rikoskumppani kumiveneen kanssa. Miehet pudottivat ryöstösaaliin sillalta kumiveneeseen ja jatkoivat pakoaan Stadionin kalliolle, missä he polttivat ryöstössä käyttämänsä vaatteet.

Poliisi sai miehet myöhemmin kiinni autosta. Heidät vangittiin viime viikolla todennäköisin syin epäiltynä ryöstöstä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.