Silminnäkijä: Hävittäjät lensivät matalalla

STT:n haastattelema silminnäkijä Tarja Sillanpää kertoi nähneensä tapahtumat kotipihaltaan Perhon Salamajärveltä.

– Kuului pamaus, katsoin taivaalle ja sen jälkeen kuului toinen pamaus. Sitten taivaalla näkyi kirkas valo ja äänet loppuivat siihen. Päivittelin puhelimeeni äidilleni, että ei kai nuo lentäjät vaan törmänneet toisiinsa, Sillanpää raportoi. 

Lentäminen näytti "ronskilta" 

Sillanpään mukaan hävittäjät harjoittelevat usein hänen kotitalonsa yllä. Hän arvioi, että turmakoneet lensivät onnettomuushetkellä tavallista matalammalla. Lentämistyyli näytti hänestä "ronskilta".

– Ilmeisesti he lensivät ristikkäin ja tekivät kaarroksia. Sitten varmaankin tuli pieni laskuvirhe korkeuden suhteen. Naapurinkin mielestä koneet lensivät normaalia matalammalla, Sillanpää sanoi.
Sillanpää uskoo nähneensä onnettomuuden jälkeen ainakin yhden pelastusvarjon taivaalla. Hän arvioi, että turmakoneet putosivat noin viiden kilometrin päähän hänen kotitalostaan. Lentäjistä hänellä ei ollut tietoa.

– Jonkin ajan kuluttua onnettomuudesta ilmassa alkoi pörrätä etsintäkone. Sitten kuului myös ambulanssin hälytysääntä, mutta mielestäni se meni aluksi aivan vikasuuntaan.

Sillanpää kertoo lähteneensä maastoon tutkimaan tilannetta tarkemmin.

-Putoamispaikka on Lestijärven rajan lähellä. Koneet ovat muutamien satojen metrien päässä toisistaan siellä.

Ilmavoimien mukaan Hawk on suihkuharjoituskone. Hawkit on sijoitettu Kauhavan Lentosotakouluun, jossa niitä käytetään ohjaajien koulutuksessa.
 

Lue myös:

    Uusimmat