Silja Europa muuttuu ensi viikolla ostoskeskukseksi: "Tämä on jotain erilaista"

Tallink Viron viestintäpäällikkö Katri Linkin mukaan jokaisen asiakkaan tulee varata paikkansa laivalta etukäteen.

Varustamokonserni Tallink aikoo muuttaa liikenteestä toistaiseksi vedetyn M/S Silja Europan ”uivaksi ostoskeskukseksi” Tallinnan satamassa.

Laivan ovet avataan asiakkaille ensi viikonlopuksi. Tallink veti Silja Europan aikaisemmin pois liikenteestä koronapandemian vuoksi.

Tallink Viron viestintäpäällikkö Katri Linkin mukaan asiakkaiden käytössä ovat muun muassa laivan kaupat, baarit, ravintolat ja kahvilat.

Pääsy alukselle on ilmaista, mutta asiakkaiden pitää varata paikkansa laivalta etukäteen.

– Asiakkaiden tulee rekisteröityä etukäteen, jotta tiedämme, paljonko ihmisiä on tulossa. Ennakkoilmoittautumisessa valitaan myös aikaväli, jolloin laivalle saavutaan.

Yö vietetään kotona

Silja Europa tekee tavallisesti yhden yön risteilyjä Helsingin ja Tallinnan välillä. Vaikka laiva avaa jälleen ovensa asiakkaille, yöksi risteilyalukselle ei voi jäädä.

Linkin mukaan Tallink on varautunut vastaanottamaan noin 2000–2500 asiakasta päivässä.

– Noin 600-650 asiakasta kerrallaan. Olemme ajatelleet, että tällä voitaisiin mennä näin aluksi.

Kyseessä on Linkin mukaan toistaiseksi vain kertaluontoinen kokeilu. Ensi viikonloppu kertoo, voisiko kelluvalle ostoskeskukselle olla kysyntää myös jatkossa.

– Tämä on jotain erilaista tällä hetkellä. Asiakkaat pääsevät kokemaan risteilytunnelmaa, vaikka laiva ei olekaan menossa mihinkään.

Lue myös:

    Uusimmat