Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Silakkaa ja piparjuurta lohkoperunoiden kera

Rucola- ja punajuuritahnaa
Rucola- ja punajuuritahnaaCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 15:41(Päivitetty 09.02.2005 10:23)
  • punajuuri-piparjuurikastike:
  • noin 400 g etikkapunajuuria
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2-3 rkl piparjuuritahnaasuolaa

1. Soseuta kaikki aineet monitoimikoneessa.

2. Tarkista maku ja tarjoa lohkoperunoiden ja paistetun kalan kanssa.

Fish 'n' chips silakastaFish 'n' chips silakastaCopyright MTV Oy 2003

  • lohkoperunat:
  • 800 g yleisperunoita
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa

1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi.

2. Pyöräytä perunalohkot öljyssä, ripottele pinnalle suolaa ja paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.

Rucola-piparjuurisilakat

Rucola-piparjuurisilakat

  • 4 annosta
  • 500 g silakkafileitä
  • etikkaliemi:
  • 4 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1,5 rkl suolaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • kastike:
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 rkl hunajaa
  • 1/2 rkl piparjuurta raastettuna
  • suolaa ja pippuria

Poista silakkafileistä nahka ja selkäruoto. Sekoita etikkaliemen aineet keskenään suuressa kulhossa. Upota silakkafileet liemeen. Anna liota jääkaapissa noin 5 tuntia, kunnes fileiden väri on vaalea. Valuta silakat hyvin. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita tasainen kastike valutettujen silakkafileiden kanssa. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa perunoiden tai leivän kanssa.

- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg

Lisää aiheesta:

Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloaLaihdutuslääkkeissä huolestuttava trendiMoni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoinHaaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriinRuotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!
Lifestyle
Rucola-piparjuurisilakat
Copyright MTV Oy 2003

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 21:35
    Kevennykset

    Näin maalaavat Beebrahimovic ja Beemu Pukki! Suomalaistutkija opetti kimalaiset pelaamaan jalkapalloa

  • 20:06
    Painonhallinta

    Laihdutuslääkkeissä huolestuttava trendi

  • 19:50
    Vaatteet

    Moni luulee, että Gore-Tex-vaatetta ei saa pestä – asia on päinvastoin

  • 18:55
    Jalokivet

    Haaveiletko upeasta sormuksesta? Jalokiven hinta perustuu neljään kriteeriin

  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"