- punajuuri-piparjuurikastike:
- noin 400 g etikkapunajuuria
- 1 prk kermaviiliä
- 2-3 rkl piparjuuritahnaasuolaa
1. Soseuta kaikki aineet monitoimikoneessa.
2. Tarkista maku ja tarjoa lohkoperunoiden ja paistetun kalan kanssa.

1. Soseuta kaikki aineet monitoimikoneessa.
2. Tarkista maku ja tarjoa lohkoperunoiden ja paistetun kalan kanssa.

1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi.
2. Pyöräytä perunalohkot öljyssä, ripottele pinnalle suolaa ja paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.

Poista silakkafileistä nahka ja selkäruoto. Sekoita etikkaliemen aineet keskenään suuressa kulhossa. Upota silakkafileet liemeen. Anna liota jääkaapissa noin 5 tuntia, kunnes fileiden väri on vaalea. Valuta silakat hyvin. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita tasainen kastike valutettujen silakkafileiden kanssa. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa perunoiden tai leivän kanssa.
- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg