Silakkaa ja piparjuurta lohkoperunoiden kera

  • punajuuri-piparjuurikastike:
  • noin 400 g etikkapunajuuria
  • 1 prk kermaviiliä
  • 2-3 rkl piparjuuritahnaasuolaa

1. Soseuta kaikki aineet monitoimikoneessa.

2. Tarkista maku ja tarjoa lohkoperunoiden ja paistetun kalan kanssa.

  • lohkoperunat:
  • 800 g yleisperunoita
  • 1 rkl öljyä
  • suolaa

1. Pese perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi.

2. Pyöräytä perunalohkot öljyssä, ripottele pinnalle suolaa ja paista uunissa 225 asteessa noin puoli tuntia.

Rucola-piparjuurisilakat

  • 4 annosta
  • 500 g silakkafileitä
  • etikkaliemi:
  • 4 dl vettä
  • 1 dl etikkaa
  • 1,5 rkl suolaa
  • 1,5 rkl sokeria
  • kastike:
  • 1 ruukku rucolaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1/2 rkl sitruunamehua
  • 1/2 rkl hunajaa
  • 1/2 rkl piparjuurta raastettuna
  • suolaa ja pippuria

Poista silakkafileistä nahka ja selkäruoto. Sekoita etikkaliemen aineet keskenään suuressa kulhossa. Upota silakkafileet liemeen. Anna liota jääkaapissa noin 5 tuntia, kunnes fileiden väri on vaalea. Valuta silakat hyvin. Sekoita kastikkeen aineet tasaiseksi kastikkeeksi sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Sekoita tasainen kastike valutettujen silakkafileiden kanssa. Ripottele pinnalle rucolaa. Tarjoa perunoiden tai leivän kanssa.

- Toim. Sonja Blåberg ja Ari Malmberg

Lue myös:

    Uusimmat