Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Silakka maistuu syksyllä

Julkaistu 11.11.2003 15:21

Silakka on syksyllä erityisen mehevää ja maukasta, sillä sen rasvapitoisuus on silloin noussut jopa kahdeksaan painoprosenttiin. Keväisen kudun jälkeen kalat ovat laihempia ja rasvapitoisuus on vain 2 - 3 painoprosenttia. Silti syyskalakin on vielä kevyttä ruokaa, ja kalan rasvahan on sitä suositeltavaa eli pehmeää rasvaa. Silakka-aterialla huolehditaan myös D-vitamiinin saannista, kun auringon vitamiinianti on meidän leveyspiirillämme ohi.

limemarinoidut silakat

limemarinoidut silakatCopyright Alma Media Oyj 2000 / pro kala

Kala-aterian terveyshyödyt ovat kiistattomia, kun kalalajeja käytetään monipuolisesti vaihdellen. Kannattaa valita vuoroin merikalaa, järvikalaa, kasvatettua ja villiä kalaa. Silakat valitaan pienemmästä eli nuoremmasta päästä ja sellaisista fileoidaan myös kauppaan tulevat valmiit silakkafileet.

Syyssesongin kohokohta ovat lukuisat silakkamarkkinat, joilta käydään hakemassa kalastajien omia erikoisherkkuja. Ruisleipä ja peruna, kenties tilli ovat aterian muut keskeiset ainekset. Silakoita ostetaan kilon verran neljää annosta varten, fileitä riittää 600 grammaa.

Silakoiden seuraksi valmistetaan perunamuusia jauhoisista perunoista. Syysperunan maku pääsee oikeuksiinsa, kun muusiin käytetään nesteenä maidon sijaan vain niiden omaa keitinvettä ja soseeseen lisätään reilusti vihreää tilli- ja ruohosipulisilppua.

futureimagebank.com/Erkki Talvilafutureimagebank.com/Erkki Talvilafutureimagebank.com/Erkki Talvila

Kokeile näitä silakkaruokia: Punajuurisilakat ja vuohenjuustosilakkapihvit
Sardiinisilakat
Maukkaat rapusilakat
Katalonian silakkafileet Sinappisilakat
Suomalainen sushi
Voiton suutarinlohta ja Silakkaceviche
Silakka-kirjolohitartar
Silakkaseljanka Silakkamurekepihvit
Silakkapaistos Silakkapihvit ja lanttuperunasose Silakoita Välimeren tapaan

Lisää aiheesta:

Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksenLily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yliMiten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiäLasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpalojaYksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikanHuijarit ottavat kaiken irti verosesongista: "He tietävät, että moni asioi juuri nyt OmaVerossa"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen21:50
    Viiden jälkeen

    Maikkarin juontaja joutui kiperään tilanteeseen – ruotsin lehtori Lötjönen arvioi suorituksen

  • Eilen20:37
    Ihmissuhteet

    Lily Allen julkaisi poikkeuksellisen kostoalbumin – kosto nöyryytyksestä helpottaa, mutta voi mennä yli

  • Eilen18:52
    Terveys ja hyvinvointi

    Miten nukut? Tämä seikka yöllä voi lisätä sydänsairauksien riskiä

  • Eilen17:00
    Ruokavirasto

    Lasten purkkiruokaa vedetään takaisin – saattaa sisältää muovinpaloja

  • Eilen16:46
    Ruoka

    Yksi uunitemppu ja arkinen raaka-aine muuttuu herkuksi – Henri Alén paljastaa kikan