Mainos

Sijoituksen asiantuntija: Facebook on riskisijoitus

Suomalaiset hinkuvat ostamaan Facebookin osakkeita, selviää pohjoismaisen nettipankki Nordnetin tuoreesta tutkimuksesta.

Nordnetin maajohtaja Niklas Odenwallin mukaan Facebook on kuitenkin riskisijoitus.

Tutkimuksen mukaan 18 prosenttia suomalaisista voisi kuvitella ostavansa Facebookin osakkeita ja 64 prosentilla suomalaisista on Facebook-tili.

– Yllättävää on se, kuinka positiivisesti suomalaiset suhtautuvat Facebookin osakkeiden ostamiseen. Mitä nuorempia ollaan, sitä innokkaampia osakkeita oltaisiin ostamaan. Haluaisin painottaa sitä, että se on todella riskipitoinen yritys enkä lähtisi seikkailemaan sen osakkeilla, sanoo Odenwall.

Etenkin miehet olisivat valmiita sijoittamaan Facebookiin, selviää tutkimuksesta. Heistä 22 prosenttia ostaisi osakkeita, kun vain 14 prosenttia naisista lähtisi sijoituspuuhiin.

Maantieteellisesti katsoen sijoitusinto on suurinta Etelä-Suomessa ja laimeinta Itä-Suomessa.

Näillä osakkeilla ei ikuisesti porskutella

Odenwallin mukaan Facebookin osakkeet sopivat lyhytaikaisten voittojen tekemiseen, mutta ainakaan kaikkia munia ei kannata laittaa sosiaalisen median superjätin koriin. Pitkällä ajalla sijoitus muuttuu riskialttiiksi.

– Facebookin tuloista 80 prosenttia tulee tällä hetkellä markkinoinnista. Maailmassa on kuitenkin rajallinen määrä ihmisiä, eikä yhtiö voi kasvaa näillä keinoilla ikuisesti. Suomalaiset lähtevät peliin mukaan vähän sillä ajatuksella, että "kyllähän mä Facebookin tunnen, ostanpa sen osakkeita", huomauttaa Odenwall.

Odenwall vertaa suomalaisten Facebook-osakkeiden ostointoa Nokian osakkeisiin. Hänen mukaansa suomalaisilla on tapana rynnätä ostamaan Nokian osakkeita aina yhtiön arvon romahtaessa – ja pitkällä tähtäimellä tämä ei ole fiksua.

Tutkimukseen vastasi Suomessa 1022 ihmistä. Sen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaansa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.