Siivoa ruoalla: Ketsuppia, kauraa, riisiä ja teetä puhdistusaineeksi!

Kuka uskoisi että elintarvikkeilla voi myös siivota ja poistaa tahroja. Näin asia kuitenkin on. Ota talteen nämä vinkit ja siivoa kotisi luonnon omilla puhdistusaineilla.

Ovatko puhdistusaineet lopussa mutta koti kaipaa siivousta? Ärsyttävätkö kemiallisten puhdistusaineiden höyryt silmiäsi? Tai haluasitko kokeilla luonnonmukaisempia puhdistusaineita siivouksessa? Kokeile näitä ruokakomerostasi löytyviä tuotteita nyt myös siivoukseen!

1. Ketsuppi

Ketsupilla puhdistat tummentumat kuparisista kattiloista, padoista ja pannuista. Purista ketsuppia rättiin ja pyyhi sillä pinttymät ja tahrat pannuista. Pese ketsuppi pois lämpimällä vedellä ja kuivaa asiat pyyhkeellä.

2. Kaura

Kauralla peset erityisen likaiset kädet helposti. Tee kaurahiutaleista ja vedestä paksu tahna ja kuori sillä lika käsistäsi. Puhdista hyvin vedellä. Kauralla voit myös kuoria kuolleet ihosolut iholtasi.

3. Riisi

Riisillä puhdistat kätevästi pullot ja maljakot jonne tiskiharja ei mahdu. Laita ruokalusikallinen riisiä pulloon tai maljakkoon ja lisää lämmintä vettä. Peitä suuaukko kädelläsi ja ravista pulloa voimakkaasti. Huuhtele astia sitten riisistä.

4. Tee

Puhdista ruosteiset puutarhavälineet teellä. Keitä muutama kannullinen vahvaa mustaa teetä. Anna teen jäähtyä kylmäksi ja kaada se sen jälkeen ämpäriin. Laita puutarhavälineet likoamaan teehen muutamaksi tunniksi, ja pyyhi ne sitten kuivaksi rätillä. Pyyhkiessäsi vettä pois, laita käteesi muovikäsineet tai saat ruostevettä käsisiisi.

5. Soodavesi

Puhdistat soodavedellä käteväsi ruostumattomasta metallista valmistetun keittiön lavuaarin. Laita soodavettä rättiin ja pyyhi lavuaari sillä huolellisesti, kuivaa se sitten kuivalla rätillä tai talouspaperilla.

6. Maissitärkkelys

Maissitärkkelyksellä puhdistat matoille roiskuneet rasvatahrat. Laita tahran päälle maissitärkkelystä ja anna vaikuttaa reilu puoli tuntia. Imuroi maissitärkkelys sitten pois matolta.

7. Puhdas alkoholi

Alkoholilla puhdistat tussi- tai mustekynätahrat päällystetyiltä puupinnoilta. Kaada loraus alkoholia pumpulituppoon ja hankaa.

Lähde: realsimple.com: 10 Unexpected Natural Cleaners

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja