Siipiään näyttelijänä kokeilevan Ismo Leikolan uudet tuulet – vuodenvaihteessa Amerikkaan

Koomikko Ismo Leikola näyttelee omasta itsestään kertovassa tv-sarjassa, kiertää syksyllä Eurooppaa ja lähtee vuoden lopulla valloittamaan Amerikkaa.

Maailman hauskin mies -tittelin Los Angelesissa viime lokakuussa voittanut koomikko Ismo Leikola, 36, suuntaa takaisin Yhdysvaltain länsirannikolle vuoden lopulla.

– Näin tapahtuu, näillä näkymin joulukuussa. Suuntana on Los Angeles. Kun olin siellä viime syksynä, ymmärsin, miksi kaikki haluavat sinne, Leikola kertoo puhelimitse MTV.fille.

– Tarkoituksena on olla siellä useampia kuukausia. Näyttää siltä, että olen puoli vuotta tekemättä Suomessa mitään. Se onkin pisin aika sitten urani alun, mies toteaa.

Ennen Atlantin valtameren taakse suuntaamista Leikola tekee tiiviisti stand up -keikkoja Suomessa ja käy keikoilla myös Ruotsissa, Norjassa ja Saksassa. Elokuussa mies esiintyi Fringe-festivaaleilla Skotlannin Edinburghissa.

– Syksyyn kuuluu myös kolmen viikon edestä bändikeikkoja. Stand up -komiikkaa ja musiikkia yhdistelevillä keikoilla on mukana ammattimuusikoista koottu bändi. Siellä kaunis musiikki hivelee sielua.

– Bändissä on mukana Suomen eturivin muusikoita, jotka soittavat muun muassa Hectorin, Cheekin ja Anna Abreun yhtyeissä. Olen joutunut itsekin laulamaan nuotissa.

Koomikko näyttelijänä

Perjantaina 18. syyskuuta alkaen Elisa Viihteessä voi nähdä kokonaisuudessaan uuden fiktiivisen kahdeksanosaisen komediasarjan nimeltä ISMO.

Mies näyttelee sarjassa itseään.

– Olen saanut positiivista palautetta sarjasta, joten voi olla, että näyttelemistä on tiedossa jatkossa enemmänkin. Jännittäähän se tietysti, miten paljon sarja kerää katsojia ja millainen vastaanotto on.

– Kyseessä on komediasarja, vähän samaan tyyliin kuin Seinfeld, joka oli nuorena suuri suosikkini. Tässä sarjassa ei tosin ole naurettu valmiiksi, vaan katsoja joutuu itse nauramaan.

Lue myös:

    Uusimmat