Ismo Leikola tähtäsi kansainväliseen menestykseen vuosia ennen Amerikan läpimurtoaan: "Onneksi aloitin sen jo kauan sitten"

Koomikko Ismo Leikola vierailee Possen suorassa lähetyksessä perjantaina 26. lokakuuta.

VIDEO: Tanssii Tähtien Kanssa -tähdet villitsivät Tanssirallissa

Possen suorassa lähetyksessä nähdään perjantaina 26. lokakuuta yksi tällä hetkellä maailmalla parhaiten menestyvistä suomalaisista: koomikko Ismo Leikola.

Leikola muutti muutama vuosi sitten Yhdysvaltoihin valloittaakseen maailman stand-upillaan. Pari viikkoa sitten Leikola saapui Suomeen tehdäkseen stand-up-kiertueen kotimaassaan. No niin -niminen kiertue huipentuu suureen show'hun Helsingin Jäähallissa lauantaina 27. lokakuuta. 

Viimeisen keikan jälkeen Leikola viipyy muutaman päivän Suomessa, jonka jälkeen hän jatkaa matkaansa muualle Eurooppaa, Yhdysvaltoihin ja Australiaan. Kansainvälistä menestystä on tullut ja Leikola elättää itsensä täysin stand-upillaan. 

– Keikkaa on tarjolla tosi paljon, niin paljon kuin kerkeää tehdä oikeastaan. Hyvä, että sieltä välillä Suomeen ehtii. 

Leikola kertoo, että muuttaminen Suomesta Yhdysvaltoihin ei ollut helppoa, vaikka se onkin sujunut hänen puolestaan hyvin. Kulttuurishokki on ollut kuitenkin miehelle monella tapaa iso.

– Vähän semmoinen olo, kuin olisi nelivuotias uudestaan. Mutta keikat ovat menneet alusta asti hyvin ja sitten kun tuli tuo hyvä tiimi, että on hyvä manageri ja tänä vuonna hommasin tosi hyvän agentin, joka sitten vielä on hommannut kaikenlaista. 

Kansainvälinen menestys pitkään työn alla

Stand-upin tekeminen muulla kuin äidinkielellä ei ole Leikolan mukaan mikään yksinkertainen asia. Hän kuitenkin myöntää, että tähtäsi sivutoimenaan kansainväliseen menestykseen jo vuosia ennen kuin ovet Amerikkaan toden teolla aukesivat. 

– Onneksi aloitin sen jo kauan sitten. Yli kymmenen vuotta sitten kävin jo Lontoossa, Skotlannissa ja Irlannissa tekemässä keikkoja englanniksi ja aloin sitä siinä oman toimen ohalla kehittämään. 

– Minulla oli ajatus takaraivossa, että kyllä tämä katsotaan, jos tästä joskus tulee enemmän. 

Leikola kertoo olleensa erittäin kiitollinen sivutoimisesta omistautumisestaan sillä hetkellä, kun ovet Amerikkaan viimein aukesivat.

– Ei tarvinnut siinä vaiheessa miettiä, että hetkinen, pitäiskö tässä vaihtaa kieltä, vaan se oli jo tehty. 

Posse perjantaisin MTV3-kanavalla klo 20!

Lue myös:

    Uusimmat