Siilinjärven kunnanjohtaja iloitsee kaikkien aikojen suurimmasta Eurojackpot-tällistä – mielessä yksi toive: "Voisi kuntaakin muistaa vähän"

Myöhään eilen illalla Suomeen saattoi syntyä hetkessä 50 uutta miljonääriä, kun kaikkian aikojen suurin Eurojackpot-voitto osui Siilinjärven kuntaan Pohjois-Savoon.

Voittanut kuponki pelattiin K-Supermarket Herkkupadassa Siilinjärvellä. Kyseinen K-Supermarket sijaitsee valtatie 5 varrella, joten kaikki porukkakupongin ostajista eivät välttämättä ole kotoisin alueelta.

Siilinjärven kunnanjohtaja Vesa Lötjönen on kuitenkin voitosta mielissään sekä voittajien että kunnan puolesta.

– Tietysti kunnanjohtajana toivoo, että se näkyisi kunnassa pöhinänä, ja että ihmiset käyttävät [rahaa] palveluihin, investointeihin, asuntoihin, mihin sitten käyttävätkään, Lötjönen sanoo MTV Uutisille.

– Saa ainakin julkisuutta kunta! Lötjönen iloitsee ja naurahtaa.

Ei erityisjärjestelyjä, paitsi jos...

Megavoitto ei Lötjösen mukaan aiheuta kunnassa mitään erityisjärjestelyjä.

– Ellei sitten joku lupaa kunnalle rahaa tässä taloustilanteessa, sitten tulee kyllä erityisjärjestelyjä, Lötjönen lohkaisee.

Kun Lötjönen kuuli megapotin tulleen Siilinjärvelle, hän kertoo leikitelleensä ajatuksella, että varoja voisi tulla myös kunnan kassaan.

– Jos joku olisi yksin voittanut sen 92 miljoonaa, niin voisi kuntaakin muistaa vähän, Lötjönen sanoo.

Mahdollisia voittajia on kuitenkin 50, joten hän ei pidä sitä todennäköisenä. Hän mainitsee, että kuntien talous on tiukalla, vaikka Siilijärvenkin väkiluku on kasvanut tasaisesti.

Lötjönen ei ole vielä kyliltä kuullut, keitä mahdolliset voittajat ovat. Häneltäkin on jo paikalliset tutut kyselleet, oliko mukana porukkapelissä.

– En valitettavasti ollut, Lötjönen paljastaa.

Veikkauksen mukaan voittokupongilla oli pelattu järjestelmäpeliä, johon osui myös pienempiä alavoittoja. Niiden vuoksi voittosumma on kokonaisuudessaan lähes 92 miljoonaa euroa.

Tarkka summa on 91 938 695 euroa. Kyse on kaikkien aikojen suurimmasta Eurojackpot-voitosta.

Lue myös:

    Uusimmat