Sihvonen: Suomi nieli omaa lääkettään Saksalta – "Leijonien asetelma puolivälierään todella herkullinen"

MTV Urheilun asiantuntija Petteri Sihvonen perkaa lyhyesti Saksan 4-2 voiton Suomesta, ja suuntaa katseen jo Leijonien puolivälieräotteluun.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Kaikki ottelut suorana C Morella. Suoratoistona ottelut katsottavissa vain cmore.fi-palvelussa.​​​​​​​

Nostan Saksalle ja sen päävalmentajalle Toni Söderholmille analyytikon hattuani. Ei sieltä tullut Saksan puolelta todellakaan mitään – kuten olin Saksaa pöllyttänyt – pölhökustaan prässiä ja hajanaisen viisikon jääkiekkoa Suomea vastaan.

Saksa kaatoi Suomen tyylikkäällä trapillään, jossa oli sekä määrää että laatua. Tuohon kun lisään vahvan ykköskentän Leon Draisaitlin johdolla kera erinomaisen maalivahtipelin, ja huomautan myös Saksan ajoittaisesta varsin mallikkaasta hyökkäyspelin rytmittämisestä – olkoonkin, että Saksan laitahyökkääjät karkasivat noissa tilanteissa tämän tästä aivan liian kauas Suomen siniviivan tuntumaan, johon toki saattoi lähettää turvallisia, hyökkäystä edistämättömiä syöttöjä –, minkä jälkeen on helppo sanoa: osin Saksa syötti Suomelle Suomen omaa kurinalaiseen joukkuepelaamiseen liittyvää lääkettä.

Leijonat on nyt niin valmis kuin vain voi olla MM-turnauksen puolivälierään. Pitkä, jopa pitkääkin pidempi puolentoista kuukauden valmistautumisprosessi on ohi. Arvosana kaikesta tähän mennessä on: kiitettävä.

Pitää muistaa, miten pettyneitä Suomessa oltiin, kun NHL-apuja ei joukkueeseen saatu kahta vähemmän nimekästä pelaajaa lukuun ottamatta.

Leijonat on tällä hetkellä joukkue isolla J:llä. Leijonat pelaa yhteistyön jääkiekkoa Meidän pelin pohjalta, sen jaloslaista Total Hockey’n variaatiota.

Asetelma on todella herkullinen, koska Leijonat ei onnistunut Saksaa kaatamaan ja niin muodoin lohkovoitto meni sivu suun. Puolivälieräpelissä vastaan tulee joko Venäjä tai Tshekki tai Ruotsi. Asetelma on oikeastaan se, mihin tämä Leijonat-joukkue on valmistautunut jo kauan. Leijonat pääsee pelaamaan altavastaajajääkiekkoa itseään parempia yksilöitä vastaan. Se on tulos tai ulos kaavailtujen piirustusten mukaan.

Lue myös:

    Uusimmat