Leijonia odottaa puolivälierissä kivikova haaste – näin Suomen seuraava vastustaja ratkeaa

7:13
Videolla maalikooste Suomen ja Saksan välisestä MM-ottelusta.

Leijonat sijoittui omassa MM-lohkossaan toiseksi. Puolivälierissä Suomi saa vastaansa B-lohkon kolmanneksi sijoittuneen joukkueen, joka on joko Tshekki, Venäjä tai Ruotsi. Puolivälierävastustaja ratkeaa vasta illan Venäjän ja Ruotsin keskinäisen ottelun jälkeen.

Jos Ruotsi, Venäjä ja Tshekki päätyvät illan ottelun jälkeen tasapisteisiin, ratkaistaan sijoitukset ensin kolmikon keskinäisten otteluiden maalierolla, sitten keskinäisten otteluiden tehdyillä maaleilla ja lopuksi Sveitsiä vastaan pelatun ottelun tuloksella.

Tällä hetkellä Suomen todennäköisin vastustaja on Ruotsi, sitten Venäjä ja epätodennäköisin vastustaja on Tshekki. Alla selvitys, miten Suomen vastustaja ratkeaa.

Näin Suomi kohtaisi Ruotsin 

Suomi saa puolivälierissä vastaansa Ruotsin, jos Ruotsi ei onnistu voittamaan Venäjää varsinaisella peliajalla vähintään kolmen maalin erolla.

Jos Ruotsi häviää, voittaa jatkoajalla tai voittaa Venäjän vain enintään kahdella maalilla, saa se vastaansa Suomen.

Näin Suomi kohtaisi Venäjän

Suomi kohtaa puolivälierissä Venäjän, jos Venäjä häviää Ruotsille vähintään kolmella maalilla, eikä onnistu iskemään ottelussa vähintään kahta maalia.

Jos Ruotsi voittaa Venäjän neljän tai useamman maalin erolla, on Venäjä varmasti Suomen puolivälierävastustaja.

Näin Suomi kohtaisi Tshekin

Tshekki on tällä hetkellä epätodennäköisin vastustaja Suomelle.

Suomi saa vastaansa Tshekin, jos Venäjä häviää Ruotsille varsinaisella peliajalla kolmella maalilla, mutta onnistuu tekemään kaksi maalia tai enemmän Ruotsin verkkoon.

Jos Ruotsi voittaa Venäjän 5-2-lukemin, on Tshekin sekä Venäjän kärkikolmikon keskinäisten otteluiden maaliero tasan nolla ja molemmat joukkueet ovat onnistuneet keskinäisissä otteluissa maalinteossa viisi kertaa.

Tässä tapauksessa Tshekki olisi Suomen vastustaja, sillä Tshekki voitti Sveitsin vain yhdellä maalilla. Venäjä puolestaan kaatoi Sveitsin kolmen maalin erolla.

Ruotsin ja Venäjän välinen ottelu käynnistyy 21.15. Ennakkostudio käynnistyy C More Sport 1 - kanavalla sekä C Moren suoratoistopalvelussa kello 20.30. Asiantuntijoina toimivat Ville Nieminen ja Tero Lehterä. Ottelusta tehdään liveseuranta MTV Urheilun nettisivuille.

Kaikki jääkiekon MM-kisojen ottelut suorina lähetyksinä osoitteessa cmore.fi 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja