Sifonkihuivit, Dingo, Hittibuumi – selvitimme, mitä nuoruusmuistoillesi nykyään kuuluu

Mitä menneiden vuosikymmenten hittituotteille tapahtui vuosien saatossa? Joko takatukka on muotia? 

Neon-värit, takatukka, puhelimen johtoa mukaileva avaimenperä. Lukijamme paljastivat nuoruutensa ikimuistoiset villitykset, mutta mitä menneiden vuosikymmenten hittituotteille ja -trendeille tapahtui vuosien saatossa? Joko takatukka on muotia? Missä puhelimen johdosta tehty avaimenperä on nykyään?

Villitys: Vanne

1970-luvulla oli hulahula-vanne.
– Maj-Lis

Missä se on nyt?

Hulavanteita myydään edelleen! Nykyisin on trendikästä käydä myös vannetanssissa, jossa temppuillaan vanteen kanssa.

Villitys: Minihame

Mini-ja maksihameet 1970-luvun alussa.
– Leila

Missä se on nyt?

Molemmat viihtyvät edelleen vaatekaupoissa. Muutaman vuoden takainen, uusi maksimekkovillitys ei ole vieläkään laantunut!

Villitys: Takatukka

Takatukka 1980-luvulla.
– Tapani

Missä se on nyt?

Edelleen 1980-luvulla. Takatukka on alennettu auttamattomasti tyylittömien kastiin. Nykyhittejä ovat letit ja sivusiili toisella puolella päätä.

Villitys: Värit

Neon-värit, tukka lyhyt päältä ja pitkä takaa, tiukat farkut ja löysä paita 1980-luvulla.
– Sari

Missä se on nyt?

Muoti tunnetusti kiertää kehää. Neon-värit ovat palanneet kauppoihin, samoin lepattavat napapaidat ja farkut, jotka lopahtavat ennen kuin nilkka ehtii alkaa. Odottelemme edelleen takatukan paluuta!

Villitys: Toppaukset

Isot olkatoppaukset 1980-luvulla.
– Päivi

Missä se on nyt?

Olkatoppauksia on edelleen olemassa, mutta 1980-luvun jääkaappi-look ei ole enää trendikäs.

Villitys: Sifonki

Neonvärit 1980-luvulla, pesukarhunhännät ja sifonkihuivit.
– Jaana

Missä se on nyt?

Huivit ovat siirtyneet vyölenkeistä ja reisien ympäriltä päähän. Pesukarhunhännästä toimittajalla on etäinen mielikuva, mutta googlaamalla tätä aarretta oli hankala metsästää. Kyseessä lienee avaimenperän muodossa esiintynyt pesukarhunhäntä, joka oli kätevää kiinnittää vaatetukseen. Nykytilanne kaupoissa: ei ole tullut vastaan.

Villitys: Puhelinlanka

1980-luvulla kaikki piti olla neonväristä, sellaiset "puhelinlanka"-avaimenperät oli yhteen aikaan kaikilla roikkumassa farkkujen lenkistä. Pillifarkut tietty, Camel-bootsit, tarralenkkarit, varsilenkkarit, DINGO ja dingo-korut, -huivit, -hanskat... Kivipestyt farkut. Pitäisi oikein katsella kuvia, niin muistaisi kaiken.
– Sanna

Missä se on nyt?

Puhelinlangat tekivät paluun 2010-luvulla pompuloiden muodossa. Myös pillifarkut ovat tuttu näky 2010-lukulaisessa katukuvassa.

Tarralenkkarit, varsilenkkarit ja kivipestyt farkut löytyvät edelleen kauppojen hyllyiltä. Camel tekee edelleen kenkiä, mutta legendaariset bootsit ovat niin sanotusti "out".

Villitys: Dingo

1980-luvun Dingomania!
– Nina

Missä se on nyt?

Dingomania elää edelleen, ainakin Dingon nettisivun osoitteessa – se on dingomania.fi!

Dingo keikkailee edelleen. Nuorten tyttöjen sydämiä kuumentanut Pertti "Nipa" Neumann tekee nykyisin uraa myös sooloartistina. Neumann esiintyi myös Vain elämää -ohjelmassa ensimmäisellä kaudella. Hänen Facebookissa-kappaleensa sai ristiriitaisen vastaanoton.

Villitys: NKOTB

Ihan vähän vaan noloa, mutta NKOTB oli kyllä tosi kova juttu 1990-luvulla!
– Kirsi

Missä se on nyt?

New Kids on the Block, lyhemmin NKOTB, teki comebackin vuonna 2008. Bändin aiheuttama hysteria ei kuitenkaan enää ole entisissä voimissaan.

Villitys: Raptori

Raptori oli in ala-asteiässä, ja yläasteella Metallica (on tosin vieläkin) ja Guns N' Roses ja ja ja… Nämä kaikki 1980–1990 luvun taitteen muisteluita!
– Minna

Missä se on nyt?

Raptori jäi tauolle vuonna 1992, palasi vuonna 2000, jäi taas tauolle, palasi 2010 ja jäi taas tauolle 2011. Dome.fin mukaan yhtye tekee paluun aina kymmenen vuoden välein, ei muuta kuin odottelemaan! Metallicakin elää ja voi hyvin.

Villitys: Guns n' Roses

Guns N' Roses, Skid Row, kauhiat pussitushihat paidoissa, ne semmoiset olkatoppaukset... Olen syntynyt 1975, eli nämä osuvat siihen likimain 1990-lukuun...

– Leena

Missä se on nyt?

Guns N' Roses julkaisi Chinese Democracy -levyn vuonna 2008. Sen jälkeen on ollut hiljaisempaa. Bändi keikkailee edelleen, mutta kokoonpano on viime vuosina vaihdellut runsaasti. Vanhat, hyvät ajat eivät unohdu, sillä yhtyeen superhitit, kuten Welcome to the Jungle, soivat edelleen radiossa.

Skid Row hajosi 1990-luvulla, mutta palasi myöhemmin yhteen. Bänditoverit tosin erottivat keulahahmo Sebastian Bachin bändistä vuonna 1996. Bach tekee edelleen musiikkia. Yhtyeen nykyinen laulaja on Tony Harnell.

Villitys: Hitti-CD

Hittibuumi-cd oli eka cd, minkä sain. Voi sitä riemua.
– Noomi

Missä se on nyt?

Ei enää missään, kirpputoreja lukuun ottamatta! Hittibuumi-levyjä julkaistiin vuosina 1993–1999 kokonaista 14 kappaletta, viimeisin vuonna 1999. Ensimmäiseltä kokoelmalta löytyi klassikkokappaleita, kuten Haddawayn What Is Love, Ace of Basen Happy Nation sekä Take Thatin Could It Be Magic.

Yhdyssanaintoilijat varokoon: levyn nimi on itse asiassa Hitti Buumi!

Villitys: Penaalit

Ne ihmeelliset kynäpenaalit, joissa oli kaiken maailman salalokeroita ja -laatikoita! Tapahtui 1980-luvulla ja osin 1980–1990-lukujen vaihteessa.
– Kaisa

Missä se on nyt?

Jokainen muistaa muoviset, magneetilla suljettavat penaalit. Kovien muovikansien päällä oli pehmeämpi, kiiltävä kuva, yleensä piirroshahmosta. Samantapaisia penaaleja saa edelleen, jos osaa etsiä!

Penaalin kaveriksi kuului tietenkin paksu kuulakärkikynä, jossa on monta väriä samassa. Hauskinta oli painaa kaikki värit esiin yhtä aikaa. Tämä kynämalli on palannut kauppoihin.

Villitys: Haaremihousut

Karmeat haaremihousut ovat sulaneet verkkokalvoihin.
– Jani

Missä se on nyt?

Kaupoissa – edelleen. Pahoittelemme, Jani!

Villitys: Kumilankapallot

”Scooshit” 1990-luvulla.
– Kaija-Mari

Missä se on nyt?

Scooshit? Kuussit? Quushit? Gooshit? Miten tämä sanotaan? Oikea tapa saattaa olla ”Koosh”, mutta voimmeko koskaan olla varmoja?

Itse asiassa voimme! Koosh-pallon kehitti Scott Stillinger vuonna 1986, koska hän halusi lapsilleen helppoa heiteltävää. Nimensä pallukka sai äänestä, joka siitä kuuluu, kun se putoaa maahan.

Kuminauhamaisesta materiaalista valmistetut pallerot olivat kuin koiran leluja. Osalla hienoimmista oli jopa muoviset kädet ja kasvot! Leluvalmistaja Hasbro osti Kooshin oikeudet 1997. Hinta oli Geniusstuff.comin mukaan sata miljoonaa dollaria.

Koosheja saa edelleen – esimerkiksi suomalaisella lintupelillä, Angry Bridsillä, on oma Koosh-sarja.

Villitys: Pissikset

Haumau-pääsiäismunat! Jazzhousut, pissikset – minäkin joskus. 1990-luku.
– Tuuli

Missä se on nyt?

Haumau-pääsiäismunista sai kissa- ja koiraleluja. Samanlaisia munia ei myydä enää. Entä kuka muistaa muoviset, keskeltä läpinäkyvät puput, joiden sisällä oli suklaamunia?

Selvitimme myös pissisten nykykuulumiset! Lue juttu: Missä he ovat nyt? Pissikset olivat 2000-luvun alun teini-ilmiö

Tunnistatko myös tämän viime vuosituhannelta tutun äänen? Kuuntele videolta:

 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja