Sieltä se tuli: suomalaisia kyykyttänyt ruotsalaiskävelijä paahtoi MM-mitaleille

Japanin Toshikazu Yamanishi karkasi muilta miesten 20 kilometrin kävelyssä ja tikkasi uransa ensimmäiseen maailmanmestaruuteen Dohassa ajalla 1.26,34. Hopeaa saavutti venäläinen Vasili Mizinov ja pronssille käveli Ruotsin Perseus Karlström.

Ensimmäisten kilometrien aikana pakka pysyi kärjessä vielä tasaisena, mutta 10 kilometriin tultaessa Yamanishi oli nykinyt jo 17 sekunnin eron ennen häntä jahtaavaa ryhmää, jossa olivat mukana myös Karlström ja Minizov.

Yamanashi pysyi karussa, mutta Karlström tuli 15 kilometrin väliaikapisteeseen selkeänä kakkosena ja oli tuossa kohtaa jätättänyt häntä seurannutta ryhmää 12 sekunnilla.

Mizinov puristi lopussa uuvahtaneen Karlströmin ohi toiseksi. Yamanishista hän jäi lopulta 15 sekuntia.

Karlström tuli maaliin kolmantena 11 sekuntia Mizinovia myöhemmin ja nappasi uransa ensimmäisen arvokisamitalin – aiempina vuosina hän ei ollut vielä kovassa paikassa onnistunut.

Elokuussa Karlström kyykytti suomalaisia Ruotsi–Suomi-maaottelussa voitettuaan ylivoimaisesti 10 kilometrin ratakilpailun huippuajalla 38.03,95. Kyseinen tulos on Ruotsin ennätys ja maailman kauden kärkiaika.

Lue myös:

    Uusimmat