Sidney Crosby heittää NHL:n ykköspelaajan valtikan Connor McDavidille: "Helppo valinta"

Välimäelle NHL-uran ensimmäinen maali 0:30

Kun Sidney Crosby tuli NHL:ään 2005, hänestä puhuttiin uutena Wayne Gretzkynä. Crosby lunasti lupaukset, ja hänestä tuli maailman paras pelaaja. Sitten alettiin keskustella, kenestä tulee uusi Crosby. 

Videolla Juuso Välimäen ensimmäinen NHL-maali. 

Väittely maailman parhaasta pelaajasta on suosittu aihe hallien käytävillä ja baaripöydissä. Sidney Crosby sanoi NHL.comissa, että hänen mielestään McDavid on paras pelaaja. 

– McDavidista on tullut erityislaatuinen palkintojen, kunnianosoituksien ja tasaisuuden takia. Sen takia valinta on helppo, Crosby sanoi. 

McDavid on voittanut runkosarjan pistepörssin kahtena viime kautena. Tämäkin kausi on alkanut hyvin, sillä hän on iskenyt neljässä ottelussa yhdeksän pistettä. Hän oli mukana kauden alussa kaikissa Edmontonin yhdeksässä maalissa, mikä on NHL:n kaikkien aikojen ennätys. 

Crosby on tyytyväinen siitä, että NHL:ään on noussut McDavidin, Auston Matthewsin, Mark Scheifelen, Nathan MacKinnonin kaltaisia taitavia uusia tähtiä. 

– Keskustelussa on mukana monia pelaajia, mutta on vaikea argumentoida McDavidin ykköstilaa vastaan. Matthews on tähti, muttei vielä McDavidin tasolla. 

Crosby itse on edelleen vahvassa vedossa. Kolminkertainen Stanley Cupin voittaja ei heitä itseään mukaan keskusteluun parhaista nykyhetken pelaajista. 

– Haluan aina saada parhaan irti itsestäni. Se sitten riittää mihin riittää. 

Crosby sanoi olevansa tyytyväinen saamistaan palkinnoista, mutta ne eivät aja häntä eteenpäin pelajaana. 

– Minulla on rajallinen aika pelaajana, ja yritän olla sen ajan mahdollisimman hyvä. 

Lue myös:

    Uusimmat