Sianlihan tuotanto yhä laskussa

Sianlihan tuotanto väheni Suomessa viime vuonna jo toista vuotta peräkkäin.

Sianlihaa tuotettiin noin 203 miljoonaa kiloa. Tämä on reilu prosentti ja pari miljoonaa kiloa vähemmän kuin toissa vuonna, kertoo maa- ja metsätalousministeriön tietopalvelukeskus Tike.

Naudan-, siipikarjan ja lampaanlihan tuotanto sen sijaan kasvoi niin, että yhteensä lihaa tuotettiin lähes yhtä paljon kuin toissa vuonna, noin 384 miljoonaa kiloa.

Naudanlihan tuotanto kasvoi reilun prosentin 83 miljoonaan kiloon. Kasvu kertyi pääosin siitä, että teurastetut eläimet olivat entistä painavampia.

Myös siipikarjanlihan tuotanto kääntyi toissa vuoden notkahduksen jälkeen runsaan prosentin kasvuun. Kalkkunanlihaa tuotettiin suunnilleen entiseen tahtiin, mutta broilerin tuotanto lisääntyi vajaat kaksi prosenttia. Yhteensä siipikarjanlihaa tuotettiin noin 96 miljoonaa kiloa.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat