Mainos

Sharon: Arafatilla rauhan avaimet

Israel patistaa palestiinalaisia väkivaltaisuuksien lopettamiseen. Israel arvelee, että seitsemän kuukautta jatkuneet levottomuudet loppuvat, jos palestiinalaisten johtaja antaisi niin tapahtua.

Onko Arafat sittenkin avain Lähi-idän rauhaan?

Israelin pääministeri Ariel Sharon uskoo, että palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat voisi halutessaan vaikuttaa Lähi-idän tilanteeseen.

Sharonin mukaan Arafatin tulisi tehdä kaikkensa, jotta palestiinalaiset lopettaisivat väkivaltaisuudet. Pääministeri huomauttaa, että palestiinalaisviranomaiset ovat vastuussa terrori-iskuista, mutta eivät tee mitään estääkseen niitä. Ariel Sharon kertoi ajatuksistaan tavattuaan Espanjan ulkoministerin Josep Piquen.

Israel eristi palestiinalaisalueet yöllä

Israel on sulkenut yön aikana kaikki palestiinalaisalueet perjantaihin asti maan itsenäisyysjuhlallisuuksien vuoksi. Israelin armeija ilmoitti, että saarto on täydellinen ja se koskee sekä Gazan aluetta että Länsirantaa, joista palestiinalaiset eivät pääse kolmeen päivään Israelin alueille. Edes Israelin puolella töissä käyvät palestiinalaiset eivät pääse sulun aikana ulos asuinalueiltaan.

Israel viettää tänään taisteluissa kaatuneiden sotilaittensa muistopäivää ja juhlallisuudet jatkuvat maan 53. vuosipäivän vietolla.

(MTV3-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.