Seuralegenda ei pitänyt Cristiano Ronaldon tempusta – "Jos minä olisin päävalmentaja"

Manchester United koki yllätystappion Mestarien liigan avauskierroksella sveitsiläiselle Young Boysille numeroin 1-2. United-legenda Rio Ferdinand antoi kritiikkiä Cristiano Ronaldolle, joka huuteli ohjeita kentän laidalta tultuaan vaihtoon.

Ronaldo iski ottelun avausmaalin ensimmäisellä puoliajalla, mutta Aaron Wan-Bissakan suora punainen kortti sotki vierasjoukkue Unitedin pelin ja johti lopulta yllätystappioon.

Portugalilaistähti Ronaldo otettiin vaihtoon maanmiehensä Bruno Fernandesin kanssa ottelun 72. minuutilla. Päätös on saanut kritiikkiä sen vuoksi, että päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär olisi hakenut liian puolustavaa taktiikkaa.

Valioliigassa avauspelissäkiin onnistunut Ronaldo ei vaihtoon tultuaan ottanut paikkaa penkiltä, vaan seisoi Solskjärin vieressä ja huusi ohjeita tekniseltä alueelta. Fernandes liittyi myös kaksikon seuraan.

Juttu jatkuu twiitin jälkeen.

Ronaldo on aiemminkin toiminut "apuvalmentajana". Vuoden 2016 EM-finaalissa Ronaldo loukkaantumisen jälkeen jäi huutelemaan ohjeita joukkueelleen. Manchester United -legenda Ferdinand ei ollut kuitenkaan vakuuttunut Ronaldon suorituksesta.

– Rehellisesti sanottuna, jos minä olisin pävalmentaja käskisin häntä istuutumaan, Ferdinand sanoi BT Sportin lähetyksessä.

Toisena asiantuntijana toiminut Peter Crouch oli samaa mieltä Ferdinandin kanssa.

– Jos istuisin penkillä, niin käskisin häntä myös istumaan. Hän on kuitenkin Cristiano, suomme sen hänelle, Crouch totesi. 

Ferdinandin mielipide pehmeni hiukan ja hän totesi, että kyse on mahtailusta ja se on kohdistettu yleisölle. 

– Hän on vain intohimoinen kaveri. Hän haluaa epätoivoisesti voittaa ja hän ei pysty pitämään sitä sisällään. Jos se tarkoittaa sitä, että hänen täytyy mennä sinne huutamaan ohjeita ja seisomaan päävalmentajan vieressä, niin okei. Kun kyse on sen luokan pelaajasta, niin kuinka voit olla sitä vastaan? Ferdinand sanoi.

Päävalmentaja Solskjär selvitteli jälkikäteen Ronaldon ja Fernandesin vaihtoja toteamalla, että kaksikko oli juossut paljon pelissä ja sitä edeltävässä ottelussa.

– Halusimme Nemanja Maticin pallonhallintakokemusta ja Jesse Lingardin jalkoja, Solskjär sanoi. 

Katso pääkuvan videolta Cristiano Ronaldon osuma Young Boysin verkkoon. Alla olevalla videola Young Boysin sensaatiomainen voittomaali Manchester Unitedin verkkoon lisäajalla.

Lue myös:

    Uusimmat