Mainos

Seurakuntavaalit hakee vetoapua julkkiksilta

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi tänään. Kirkko odottaa vilkasta vaalia, koska ensi kerran saavat äänestää 16 vuotta täyttäneet. Myös syksyn homokeskustelun myötä kampanjoissa vaaditaan kirkon uudistumista. Vetoavuksi vaaleihin kirkko on hakenut muun muassa julkkiksilta.

Ikärajan pudottaminen on tuonut kirkkovaaleihin 150 000 uutta äänestäjää. Nuori polvi vaatii innokkaasti avaraa kansakirkkoa niin heteroillekin kuin homoillekin. Mutta ehdokkaista valtaosa on ihan eri sukupolvea: näissä vaaleissa ehdokkaiden keski-ikä on 51 vuotta ja päättäjistä suurin osa on kuusikymppisiä.

Malli ja laulaja Ninja Sarasalo kertoo, että odottaa kirkolta lähinnä pieniä asioita arjen avuksi.

- Lapsi käy muskarissa siellä (kirkossa). Ne on sellaisia pieniä asioita. Ja joskus käyn jumalanpalveluksissa, Sarasalo kertoo MTV3:n Uutisille.

Yhtä lailla Sarasalo puhuu syksyn kohuaiheesta: seksuaalinen ihmisarvo toteutuu, jos kirkon jäsenet vain vaikuttaisivat enemmän seurakunnissaan.

- Ihmiset ovat tosi liberaaleja tänä päivänä. Että tulis sellainen olo, että oikeesti tasa-arvo on tässä eikä jossain tuolla piilossa. - Olen ihan varma, että muutoksia tulee, mutta se vie vaan hetken aikaa. Ei pidä hätäillä, Sarasalo muistuttaa.

Kirkon piirissä hehkutetaan, että näissä vaaleissa nuorille annetaan valtaa.

- Ei anneta turhia lupauksia vaan annetaan mahdollisuus vaikuttaa siihen, että nuoret pääsevät äänestämään niitä ehdokkaita, ketkä parhaiten heidän mielipiteitään edustavat, sanoo pastori Antti Siukonen.

- Sitä kautta se nuorennusleikkaus tapahtuu. Mutta sinänsä iällä ei ole väliä, vaan mielipiteillä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.