Seuraava mies ulos SaiPasta – kyse tähtipelaajasta: "Välttämätöntä"

Muu pelitapahtuma: KooKoo - SaiPa 1:15
Tämä jäi David McIntyren toistaiseksi viimeiseksi maaliksi SaiPassa.

Seuraava lähtijä jääkiekon SM-liigassa pelaavasta SaiPasta on kanadalainen hyökkääjätähti David McIntyre.

SaiPa tiedottaa purkaneensa McIntyren, 34, tätä kautta koskeneen pelaajasopimuksen yhteisymmärryksessä kanadalaisen kanssa. Sopimuksen purun taustat ovat seuran mukaan samat kuin aiemmin yhdysvaltalaishyökkääjä Nick Halloranin kohdalla: SaiPan palkanmaksukyvyn ja taloudellisen tilanteen turvaaminen.

SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen ynnää, että vaikeilla ratkaisuilla turvataan tulevaisuutta.

– Teemme säästötoimenpiteet tässä kohdassa, että pystymme pitämään kiinni meidän alkaneesta ja kehittyvästä tarinastamme. Kaikki toimenpiteemme tähtäävät siihen, että käytössämme olisi kasvava pelaajabudjetti ensi kaudella, Markkanen sanoo.

Myös McIntyre sanoo, että hänen lähtönsä auttaa seuran tulevaisuutta.

– Haluan aina olla avuksi, joten tämä ratkaisu oli välttämätöntä tehdä. SaiPalla ja Lappeenrannalla on aina erityinen paikka sydämessäni. Kausi kaikkinensa on ollut jotain ihan muuta kuin mitä minä tai joukkue olismme toivoneet, mutta sydämeni on ollut koko ajan oikeassa paikassa, McIntyre sanoi.

McIntyre pelasi tällä kaudella SaiPassa 37 ottelua tehopistein 4+9=13. Hän oli edustanut seuraa aiemmin kausina 2014–16.

Lappeenrantalaisseura on SM-liigassa viimeistä edellisellä 14. sijalla, ja sen mahdollisuudet yltää pudotuspeleihin ovat vain ohuet.

Lue myös:

    Uusimmat