Mainos

Seppo Heikinheimo on poissa

Musiikkitoimittaja, fil.tri Seppo Heikinheimo kuoli äkillisesti viime yönä Helsingissä. Hän olisi täyttänyt 59 vuotta 3. kesäkuuta. Heikinheimo oli tunnettu ja vaikutusvaltainen musiikkitoimittaja ja erittäin tuottelias muullakin kirjallisella alalla. Lehtimiesuransa lisäksi hän kirjoitti kolme huomattavaa musiikkielämäkertaa ja käänsi mm. useita musiikkia koskevia teoksia ja myös muuta kirjallisuutta.

Toimittajan uransa Heikinheimo aloitti Uudessa Suomessa, josta vuonna 1963 siirtyi Helsingin Sanomien palvelukseen. Maan suurimman sanomalehden musiikkitoimittajana hänen kirjoituksillaan oli suuri painoarvo ja laaja vaikutus, joka herätti ajoittain kiivastakin vastustusta musiikkipiireissä. Hänen katsottiin tarkastelleen liian yksipuolisesti asioita.

Heikinheimo oli erittäin kielitaitoinen henkilö, joka haastatteli ja seurusteli ulkomaisten musiikkivieraitten kanssa heidän äidinkielellään. Heikinheimolla oli monia ystäviä täällä vierailleiden taiteilijoiden joukossa. Hän oli esimerkiksi tärkeä taustavaikuttaja, kun kapellimestari Valeri Gergijev saatiin vetämään Mikkelin musiikkijuhlia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.