Seppälä asetettiin konkurssiin

Helsingin käräjäoikeus on asettanut vaateketju Seppälän konkurssiin. Seppälä Oy ja Seppälä Finland Oy asetettiin konkurssiin Verohallinnon hakemuksesta.

Yhtiöt ovat aiemmin vastustaneet konkurssia, mutta toimittivat eilen omat konkurssihakemuksensa käräjäoikeudelle.

Käräjäoikeus määräsi yhtiöt saneerausmenettelyyn huhtikuussa. Elokuussa selvittäjä haki saneerausmenettelyjen keskeyttämistä. Selvittäjän mukaan yhtiöissä oli vähennetty kuluja ja järjestelty toimintaa uudelleen. Siitä huolimatta toimet eivät riittäneet, sillä myynti jäi ennusteita merkittävästi pienemmäksi.

Selvittäjän mukaan molemmat yhtiöt velkaantuivat lisää saneeraushakemusten vireilletulon jälkeen ja olivat pysyvästi maksukyvyttömiä.

Saneerauksen alkaessa 78 myymälää ja 430 työntekijää

Saneerauksen alkaessa Seppälällä oli 78 myymälää ja kaikkiaan noin 430 työntekijää. Seppälän toimitusjohtaja Eveliina Melentjeff kertoi elokuun lopulla STT:lle, että silloin myymälöitä oli Suomessa 56 ja Virossa 14. Henkilökuntaa oli noin 270.

Seppälä on ollut osa suomalaista katukuvaa jo vuosikymmeniä. Vaateketju syntyi vuonna 1930. Tuolloin Edvard Seppälä avasi Kouvolaan liikkeen, jonka nimi oli Vaatetus ja Lyhyttavaraliike Velj. Seppälä.

Nykyinen Seppälä siirtyi Melentjeffille ja hänen miehelleen Stockmannilta vuonna 2015. Stockmann-konserni puolestaan oli ostanut Seppälän vuonna 1988.

Nousukaudesta huolimatta moni kauppaketju talousvaikeuksissa 6:59

Lue myös:

    Uusimmat