Mainos

Sendaissa tavoittamatta kymmeniä suomalaisyritysten työntekijöitä

Suomalaisyritysten kansainvälistymistä edistävän Finpron tietojen mukaan Sendain tuhoalueella on muutamia kymmeniä suomalaisyritysten työntekijöitä, joihin ei ole vielä saatu yhteyttä.

- Sendaissa ovat sekä puhelinyhteydet että sähköt poikki, joten ihmisten tavoittaminen on todella vaikeaa. Netti toimii satunnaisesti, kertoo Finpron viestintäjohtaja Outi Torniainen.

Finpron omista työntekijöistä kaksi on Sendaissa. Heihin saatiin tekstiviestillä yhteys jo aamupäivällä. Molemmat ovat kunnossa ja hätämajoittuneet työpaikalleen, Torniainen kertoi. Myös Finpron Tokion toimiston kaikki kuusi työntekijää oli tavoitettu, eikä kenelläkään ole hätää.

Sendaissa toimii suomalaisvoimin perustettu vanhusten hyvinvointikeskus, jossa Finpron työntekijät työskentelevät.

Yhteensä Japanissa toimii Finpron tietojen mukaan ainakin 23 suomalaisyritystä. Niistä suurimpia ovat Outokumpu, Wärtsilä ja Ahlstrom. Finprolla on kuitenkin tiedot vain niistä yrityksistä, jotka ovat ilmoittautuneet Finpron viejätietokantaan.

Osalla yhtiöistä on Japanissa vain pieniä vientikonttoreita, ja suomalaista henkilökuntaa on melko vähän.

Esimerkiksi Metsolla on Japanissa 116 työntekijää, joista suurin osa paikallisia. Kaikkia ei ollut iltapäivällä tavoitettu, mutta yhtiöllä ei ole toimipisteitä pahimmilla tuhoalueilla, Metson viestinnästä kerrottiin.

Ahlstromilla ja Outokummulla on Tokiossa noin kymmenen hengen myyntikonttorit, joiden henkilöstö oli kunnossa. Hirsitaloja Japaniin vievällä Honkarakenteella on maassa vain yksi suomalainen työntekijä, jolla ei ole hätää.

Muita Japanissa toimivia suomalaisyrityksiä ovat muun muassa Biohit, Elektrobit, Rapala, Vaisala ja Wipak.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.