Semmareiden laulu Ähtärin pandoille on noussut viraalihitiksi Kiinassa: "Ehkä kiinaa on helpompi laulaa kuin puhua"

8:58
Semmareiden kiinankielisen pandalaulun ja Joel Linnan haastattelun voi kuunnella oheiselta videolta.

Seminaarinmäen mieslaulajat julkaisi viime kesänä videon, jolla Semmarit laulaa kiinaksi Ähtärin eläinpuiston pandoille. Nyt video leviää Kiinassa.

Kiinan sosiaalisen median viestintäkanavassa Weibossa Semmareiden kiinaksi tulkittua laulua on katsottu tähän mennessä jopa 20 miljoonaa kertaa.

Semmareiden 2. basso Joel Linna sanoo MTV Uutiset Liven haastattelussa, että videon suosio ilahduttaa. Hän on tyytyväinen siihen, että sosiaalisessa mediassa on tilaa pehmeille ja positiivisille arvoille. 

Kieli luonnistui kuorolta

Linnan mukaan lauluprojekti oli varsin vaativa, sillä koko pandatalo piti esimerkiksi mikittää, jotta äänentoisto saatiin toimimaan.

Sen sijaan kiinan kielen ääntäminen sujui mieskuorolta suhteellisen helposti. Linnan mukaan solistilla oli ääntämisestä suurin vastuu, mutta kiinalaisilta saadun palautteen mukaan laulu todella kuulostaa kiinalta. 

– Ehkä kiinaa on helpompi laulaa kuin puhua. 

Ähtäri nauttii näkyvyydestä

Ähtärin eläinpuiston viestintäpäällikkö Lea Lahtinen sanoo, että pandojen saama näkyvyys ilahduttaa luonnollisesti myös eläinpuistoa.

– Olimme entuudestaan tietoisia Semmareitten suosiosta Kiinassa, mutta näin suuri suosio oli yllätys.

Lahtisen mukaan Suomessa elävät pandat kiinnostavat ulkomailla muutenkin. 

– Lumin ja Pyryn lumileikkivideot kiinnostavat erittäin paljon kiinalaisia, koska lumessa telmivät pandat ovat harvinaisia.

Juttua muokattu 18.10. kello 20.53. Lisätty Lea Lahtisen kommentit. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja