Selvitys Katri Kulmunin esiintymisvalmennuksista voi venyä jopa juhannuksen yli – TEM tarvitsee paljon lisätietoja: "Tämä on tehtävä huolella"

Katri Kulmuni erosi valtiovarainministerin tehtävästä viestintäkoulutuskohun jälkeen 2:04
Katri Kulmuni ilmoitti viime perjantaina eroavansa valtiovarainministerin paikalta.

Työ- ja elinkeinoministeriö eli TEM ei ole vielä saanut selvitystä valmiiksi entisen valtiovarainministerin Katri Kulmunin (kesk.) esiintymisvalmennuksista. Selvityksen sanottiin alun perin valmistuvan tällä viikolla, mutta selvityksen julkistusta on jouduttu tänäänkin lykkäämään.

– Selvitystä varten tarvitaan lisätietoja, joiden kerääminen vaatii aikaa. Tämä selvitys on tehtävä huolella. Sitä en voi kommentoida, mistä asioista lisätietoja tarvitaan, kertoo työ- ja elinkeinoministeriön viestintäjohtaja Mikko Koivumaa.

Selvitystä tehdään, koska Kulmuni käytti ministeriön maksamaa valmennusta myös puoluejohtajaehdokkaana pitämäänsä puheeseen.

TEM penää selvitystä koulutuksesta niin Kulmunilta kuin koulutuksen antajalta eli Harri Saukkomaan perustamalta Tekir-yritykseltä.

Aikataulu selvityksen valmistumiseen on yhä auki.

– Valmistuminen voi mennä juhannuksen jälkeiseen aikaan tai sitten valmista on ensi viikolla ennen juhannusta, Koivumaa toteaa.

Jupakka ei ole yksinkertainen

Aikataulun venyminen kertoo osaltaan siitä, ettei esiintymiskoulutuksiin liittyvä jupakka ole kovin yksinkertainen.

Työ- ja elinkeinoministeriö selvittänee samalla omaa toimintaansa sen suhteen, millä perusteilla esiintymiskoulutusta on hankittu.

Aiemmin on paljastunut, että ministeriön virkamiehet ovat käyneet Kulmunin entisen erityisavustajan Kari Jääskeläisen kanssa tiukkaa viestien vaihtoa siitä, kenet koulutuksen järjestäjäksi valitaan.

Jääskeläinen piti Tekiriä luotettavampana ja parempana kuin muita viestintätoimistoja, vaikka ministeriöllä oli omia sopimuksia viestinnästä.

Lue myös:

    Uusimmat