Selviääkö Olof Palmen murha viimein? Syyttäjä on kerännyt dna-näytteitä ja lähettänyt ne analysoitavaksi

Selviääkö Ruotsin entisen pääministeri Olof Palmen 34 vuoden takainen murha viimein?

Syyttäjä Krister Petterson kertoi helmikuussa, että Palmen murhasta saatetaan nostaa uusi syyte ennen kesää tai sitten murhan tutkimukset lopetetaan kokonaan.

Petterson ei tuolloin kertonut tarkemmin, mitä todisteita hän on saanut kasaan, hän vain totesi, että uskoo pystyvänsä selvittämään, kuka Palme murhasi ja miten rikos tehtiin.

Aftonbladet-lehti on saanut nyt tietoonsa, että Palmen murhaa tutkinut ryhmä on kerännyt dna-näytteitä, jotka on lähetetty maaliskuussa tutkittavaksi Ruotsi oikeuslääketieteelliseen virastoon.

Sekä Aftonbladetin että Expressenin tietojen mukaan näytteet on kerätty vuonna 2000 kuolleen "Skandiaman" Stig Engströmin lähisukulaisilta.

Molemmille lehdille on vahvistettu, että Palmen murhaa tutkiva ryhmä on lähettänyt oikeuslääketieteelliseen virastoon pyynnön tutkia näytteitä. Viraston viestintäpäällikkö Johan Rahm kuitenkin kertoo Expressenille, että heidän osaltaan tutkinta on jo päättynyt.

– Sen verran voin sanoa, että emme ole tehneet yhtään analyysia ja tapaus on meidän kohdaltamme ohi, hän sanoo.

59-vuotias pääministeri Olof Palme ammuttiin Sveavägenillä Tukholmassa 28. helmikuuta 1986, kun hän oli palaamassa elokuvista vaimonsa kanssa. Murhaajaa ei koskaa saatu selville ja tekijöistä ja motiivista on ollut valtavasti spekulaatioita vuosien saatossa.

Epäiltyjä on ollut useita, mutta ketään ei ole tuomittu teosta.

Lue myös:

    Uusimmat