Palmen murha ratkeamassa? Ruotsalaispoliitikko väläyttää Aftonbladetille: "Heillä on murha-ase"

Olof Palmenin murhasta tulee kuluneeksi 34 vuotta ja tapahtuneesta on tihkunut mahdollisesti lisää tietoa – MTV:n Ruotsin kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kertoo viimeisimmät päivitykset tilanteesta 2:43
Katso myös video: MTV:n Ruotsin-kirjeenvaihtaja Jukka Lehto kertoi helmikuun Uutisaamussa viimeisimmät päivitykset Palmen murhatutkimuksista.

Olof Palmen murhajutun syyttäjän uskotaan ilmoittavan syytteen nostamisesta lähitunteina.

Yli kolme vuosikymmentä jatkuneessa Ruotsin pääministeri Olof Palmen murhatutkimuksessa eletään jännittäviä hetkiä. Ruotsalaisen Aftonbladetin mukaan syyttäjä Krister Petersson on luvannut tuoda julki uusia todisteita.

– Heillä on murha-ase, väittää sosiaalidemokraattisen puolueen edustaja Daniel Suhonen Aftonbladetille viitaten puolueensa lähteisiin.

Aftonbladetin mukaan Peterssonin uskotaan ilmoittavan syytteen nostamisesta lähitunteina. Hallitusta on informoitu syyttäjän tiedoista, jotka tukevat Peterssonin päätöstä.

Tappaja kuollut?

Aftonbladet kertoo, että pääministeri Olof Palmen murhaan yhdistetty henkilö on todennäköisesti kuollut ja siksi syytteitä ei nostettaisi.

Palme sai surmansa helmikuussa 1986 Tukholmassa. Tutkinnassa tehtiin useita virheitä jo alkuvaiheessa, sillä surmapaikkaa ei esimerkiksi eristetty tarpeeksi laajasti ja ihmiset päästettiin tuomaan tapahtumapaikalle kukkia.

Henkirikos vanhentui vuonna 2011 Ruotsin silloisen lainsäädännön mukaan. Viime vuonna hyväksytty lakimuutos mahdollisti kuitenkin tutkinnan jatkumisen.

Pitkään jatkuneen tutkinnan myötä Palmen murhaan liittyy paljon spekulaatioita. Epäilyt ovat vuosien varrella kohdistuneet niin kurdien PKK-järjestöön kuin oikeistolaisiin ruotsalaispoliiseihin.

MTV Uutiset Live näyttää historiallisen tiedotustilaisuuden suorana kello 10.30 – kaikki uutiset aiheesta löydät täältä

Lue myös:

    Uusimmat