Olof Palmen murhamysteerin jäljet johtavat Etelä-Afrikkaan, tutkinnan tulokset Ruotsin hallituksen tiedossa: "Jotain isoa julkaistaan huomenna"

Olof Palmen murhatutkimuksista luvassa paljastus 3:03
Olof Palmen tutkimuksissa luvassa paljastus – ratkeaako murha viimein?

Ruotsin pääministeri Olof Palmen selvittämättömästä murhasta on kulunut 34 vuotta. MTV:n Ruotsin kirjeenvaihtaja Jukka Lehdon mukaan on selvää, että jotain isoa julkaistaan huomenna.

Syyttäjä Krister Petersson sanoi muutama kuukausi sitten, että Palmen murhamysteeri tultaisiin paketoimaan kesän aikana, nostetaan syyte tai ei. Jo tuolloin arvuuteltiin, olisiko murha-ase vihdoin löytynyt.

– Petersson on sanonut julkisuudessa itsevarmasti, että mysteeri tullaan selvittämään. Viimeisimpien tietojen mukaan jäljet johtavat Etelä-Afrikkaan. Myös tieto dna-testeistä viittaa murha-aseen löytymiseen, Lehto kommentoi Palmen murhan ympärillä vellovaa spekulointia.

 Jotain kerrottavaa on varmasti

– Kyllä jotain isoa julkaistaan huomenna. Palme-asiantuntijat ovat sanoneet, että joku tekijä löydetään.

Koska murhamysteerin käänteistä on kerrottu Ruotsin hallitukselle saakka, on epätodennäköistä, että tapaus jäisi jälleen ratkaisematta.

– Tiedotustilaisuutta ei tehtäisi, ellei olisi varmaa, että jotain kerrottavaa on, Lehto sanoo.

 Murha-aseen väitetään löytyneen

Palme murhattiin helmikuisena perjantai-iltana vuonna 1986, kun hän oli palaamassa elokuvista vaimonsa Lisbethin kanssa. Palmea ammuttiin selkään lähietäisyydeltä, jonka jälkeen ampuja pakeni paikalta – jos pakeni.

Ruotsin sosiaalidemokraattisen puolueen edustaja Daniel Suhonen kertoi eilen Aftonbladetille puolueensa lähteisiin vedoten, että syyttäjällä olisi hallussaan murha-ase.

Tutkinnan tulosten kerrotaan olevan jo Ruotsin hallituksen tiedossa.

Näin uutisoitiin aseen löytymisestä: Palmen murha ratkeamassa? Ruotsalaispoliitikko väläyttää Aftonbladetille: "Heillä on murha-ase"

MTV Uutiset Live näyttää historiallisen tiedotustilaisuuden suorana kello 10.30 – kaikki uutiset aiheesta löydät täältä

Lue myös:

    Uusimmat