Seksuaalirikossarjan 118 uhrista valtaosa alaikäisiä – käräjäoikeus antaa tuomion

Poliisin mukaan 27-vuotias syytetty oli myös uhannut levittää uhrien arkaluonteisia kuvia eteenpäin, elleivät he lähetä lisää materiaalia.

Pirkanmaan käräjäoikeus antaa tänään tuomion poikkeuksellisen laajasta seksuaalirikosjutusta. 27-vuotiasta miestä syytetään yhteensä 118 uhriin kohdistuneista rikoksista. Syyttäjän mukaan uhrit ovat pääosin 10–17-vuotiaita, mutta joukossa on myös joitakin täysi-ikäisiä.

Syytteiden mukaan mies oli muun muassa pyytänyt Snapchat-viestisovelluksessa, että uhrit tekisivät itselleen erilaisia seksuaalisia tekoja ja lähettäisivät itsestään seksuaalissävytteisiä kuvia ja videoita. Mies oli myös itse lähettänyt uhreille kuvia sukuelimestään ja videoita masturboinnistaan.

– Kahden syytekohdan mukaan vastaaja on pyytänyt asianomistajia urheilukentän lähelle, jolloin vastaaja on laskenut housujaan ja masturboinut asianomistajien nähden, käräjäoikeuden jutusta aiemmin antamassa tiedotteessa sanottiin.

Syytteistä vakavimmat koskevat törkeitä lapsen seksuaalisia hyväksikäyttöjä ja törkeää raiskausta. Törkeää raiskausta koskevan syytekohdan mukaan mies oli työntänyt sukuelimensä uhrin emättimeen, kun tämä oli päihteiden takia kykenemätön puolustamaan itseään tai muodostamaan tai ilmaisemaan tahtoaan.

Miestä syytetään myös muun muassa kiristyksestä ja laittomasta uhkauksesta. Poliisi on aiemmin kertonut, että useissa teoissa mies oli uhannut levittää uhrin arkaluonteisia kuvia eteenpäin, ellei uhri lähetä itsestään arkaluonteista materiaalia.

Aiemmin käräjäoikeus kertoi, että mies oli alustavasti kiistänyt syytteet pääosin.

Lue myös:

    Uusimmat