Seksisuhteessa seksi parempaa kuin parisuhteessa

Tutkimuksen mukaan pelkkään seksiin keskittyneessä suhteessa saattaa yhdistyä parisuhteen ja yhdenillanjuttujen parhaat puolet.

Science Daily -lehti määrittelee "booty call" -puhelut "myöhäiseen aikaan yöstä tehdyiksi puheluiksi, joiden avulla järjestetään seksuaalinen tapaaminen". Psykologi tutki lähes 300 korkeakoulu-opiskelijaa saadakseen selville, että kyseessä on yhdenillansuhteen ja pitkäaikaisen seurustelusuhteen hybridi, jossa saattaa yhdistyä molempien suhteiden parhaat puolet. Booty call -ilmiössä seksiä harrastetaan säännöllisen epäsäännöllisesti saman ihmisen kanssa, mutta siinä ei kuitenkaan olla suhteessa.

Tutkimuksen mukaan booty call -suhteessa on enemmän seksuaalista variaatiota kuin pitkäaikaisessa parisuhteessa tai yhdenillansuhteissa. Mukana on myös vähemmän tunteita.

Ei ole yllätys, että booty call -seksissä on vähemmän tunteita mukana kuin parisuhteessa, mutta minkä takia siinä on vähemmän tunteita kuin yhdenillansuhteissa?

Tutkimuksen takana oleva Peter Jonason myöntää, että syy tähän saattaa olla pienehkössä tutkimusotannassa. Hän pitää kuitenkin todennäköisempänä syynä yhdenillanjuttujen kiihkeää luonnetta.

Kuinka seksisuhteesta pidetään tunteet erossa? Jonansonin mukaan suhteelle täytyy asettaa säännöt. Hän myös ehdottaa, että keskustelua kannattaa välttää ja seksin jälkeen on hyvä lähteä suoraan kotiin, jotta suhde pysyisi epäromanttisena.

Lähde: tressugar

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja