Seksikolumni: Ensitreffit makkarissa

Ehdotan telkkarintekijöille uutta ohjelmaideaa, luontevaa jatkoa alttarilla treffailulle ja nakudeiteille: Ensitreffit makkarissa.

Osallistujat hyppäisivätkin suoraan itse asiaan, sillä mikäpä muu olisi avioliitonkaan pohjimmainen tavoite kuin mahdollistaa säännölliset sänkyhommat ja niistä seuraavan jälkikasvun elatus. Seksi on se, joka erottaa parisuhteen muista ystävyyksistä ja läheisistä ihmissuhteista. Jos ei ole kipinää, ei synny suhdetta – tai se kariutuu kipinän iskiessä tulta muualla. Niinpä olisi vain suorastaan järkevää varmistaa suhdetta kaipaavien yhteensopivuus sängyn puolella ennen alttaria.

Arvojen kohtaamisesta, samanlaisesta taustasta ja sosioekonomisesta asemasta, huumorintajusta ja jopa ulkonäöstä puhutaan enemmän kuin halujen ja himojen kohtaamisesta. Kuitenkin juuri intohimo on se voima, joka vetää ihmisiä puoleensa vielä tehokkaammin kuin upea ulkonäkö, yhteiset ystävät tai samanlainen musamaku. Ystäviä voi löytää varmasti muita parametrejä yhteen sovittelemalla, mutta elämänsä rakastajan löytämiseksi on pistettävä itsensä likoon. On pussattava sammakoita ja jopa loikattava sänkyyn niiden kanssa, soviteltava erilaisia vaihtoehtoja, jotta tunnistaa sen juuri sopivan. Jos ihmettelet, miksi kaverisi seurustelee ihan kumman tyypin kanssa vaikka ottajia olisi, voi kyseessä olla tajuttoman hyvä seksi. Yhteensopivuus, joka näkyy ja kuuluu vain makkarissa.

Seksuaalisuus, halut ja himot muuttavat muotoaan elämän aikana, joten kliseisen ”kasvoimme erillemme” mantrankin takana on usein se, että seksi ei enää luista välillämme. Haluttomuuskin voi kohdistua valikoivasti vain siihen turhan tutuksi ja turvalliseksi käyneeseen kumppaniin. Seksuaalinen yhteensopimattomuus johtaa vain vääjäämättä jonkun sydämen särkymiseen ja onnettomaan seksielämään. Ei sillä, että pelkkä sujuva seksi takaisi onnistunutta parisuhdetta. Mutta kun parisuhdetta romanttisessa mielessä ei oikein ole ilman sitä seksiä ensinkään.

Olisikin jännittävää seurata, kuinka asiantuntijat yrittäisivät päätellä, millaiset rakastajat sopisivat toisilleen. Tosin, intohimoa ei voi koskaan täysin laskelmoida – siihen kuuluu luonnostaan häilyvyys, arvaamattomuus ja jännitys, eli juuri ne elementit, mitkä koukuttaisivat telkkarinkatsojiakin. ”Tahdotko” kysymyksen sijaan kysyttäisiinkin ”Panisitko?”, ja tahtomisten ohella otettaisiin selvää siitä, miten taidot kohtaavat. Pariskuntien yhteistä elämää seuratessa asiantuntijat jakaisivat vinkkejä, miten kipinän saa roihuamaan. Kuumaa kamaa! 

Lue myös:

    Uusimmat