Seksikkäitä aisti-iloja ja lemmenrohtoja makujen maailmasta

Kautta aikojen on tunnettu monenlaisia kasvi- tai eläinkunnasta peräisin olevia rohtoja, yrttejä ja ruoka-aineita joiden uskotaan lisäävän seksuaalista nautintoa. Näitä lemmenrohtoja kutsutaan afrodisiakumeiksi, Afroditen, kauneuden ja rakkauden jumalattaren mukaan.

Lue kuin herätellä aistinautintoja iltojen pimeydessä!

Alkoholi

Jouluiset juomat ja mausteet ovat yksi vahvimmista aisti-ilojen herättelijöistä. Aisti-ilojen herättelyn voi aloittaa vaikkapa glögillä, sillä parhaimmillaan se on oikea lemmenrohtopommi. Alkoholi lienee yksi tunnetuimmista afrodisiakumeista. Sen annostelussa on tosin oltava varovainen, sillä alkoholin ylenpalttinen nauttiminen voi johtaa lemmenleikkien sijasta Eroksen kuolemaan.

Alkoholi vähentää estoja ja ahdistuneisuutta. Jo muutama lasillinen saa meidät eloisammaksi ja eläväisemmäksi. Olemme kiinnostuneita ja innostuneita kumppanistamme ja ajatukset ja puheet muuttuvat helpommin eroottissävyiseksi.

Monet mausteet, kuten inkivääri, kaneli, manteli ja kardemumma ovat hyvin tunnettuja lemmenrohtoja. Kaneli on yksi vanhimmista afrodisiakumeista ja kardemummaa käytettiin Itämaisen tietämyksen mukaan muun muassa potenssilääkkeenä.

Ranskalaisen kurtisaanin, Ludvig XV:n rakastajattaren madame de Pompadourin mielestä taasen samppanja on ainoa naiselle sopiva alkoholijuoma. Pompadour suosittelee naisille samppanjaa, koska se ei jätä merkkejä naisen kasvoihin kuten muiden alkoholijuomien ylenpalttinen nauttiminen aiheuttaa.

Mitä tänään syötäisiin?

Fenkoli, kookospähkinä, saksanpähkinä, kananmuna, nokkonen, katkaravut, hummeri, osteri, parsa, sipuli, selleri, voi ja tryffeli. Tuttuja ruoka-aineita, joiden kaikkien sanotaan nostattavan lempeä. Myös mausteista erityisesti pippuri, valkosipuli, basilika, rosmariini ja timjami kuuluvat tunnettuihin afrodisiakumeihin. Tanska-Norjan kuningas Kristian IV oli tarinaperinteen mukaan mutustellut basilikaa yrittäessään päästä potenssiongelmistaan eroon.

Munakokkelia ja muita herkkuja

Illalliseksi voisi valmistaa vaikkapa munakokkelia sienien kera.

Vatkaa neljä kananmunaa paksupohjaisessa kasarissa. Lisää joukkoon tryffeleitä, tai Suomen oloissa korvasieniä, kantarelleja, siitakesieniä tai vaikkapa tuoreita herkkusieniä. Voit myös kuullottaa joukkoon voissa sipulia makusi mukaan. Mausta seos pippurilla ja ruususuolalla. Aseta kasari vesihauteeseen – liedellä olevaan suurempaan kasariin. Sekoita aineksia tasaisesti kunnes munakokkeli on valmis. Lisää joukkoon ruokalusikallinen ranskankermaa. Tarjoa munakokkeli paahtoleivän ja punaviinin kera kynttilänvalossa romanttisen musiikin soidessa taustalla.

Vähähiilihydraattisen ruokavalion sanotaan myös nostavan seksuaalista halukkuutta. Niinpä usein ne, jotka haluavat pidättäytyä seksistä, vähentävät ruokavaliostaan proteiineja, jotta seksuaalisesta kanssakäymisestä kieltäytyminen olisi helpompaa. Jos taas haluat lisätä halukkuuttasi, lisää ruokavalioosi hyvälaatuista proteiinia, kuten lihaa, kalaa, kananmunia ja vähärasvaista rahkaa ja raejuustoa. Jätä pois valkoiset vehnäjauhot, peruna ja sokerit.

Suklaata ja vaniljaa

Jälkiruoka onkin sitten jo helppo juttu. Suklaan ja vaniljan hyvää tekevät vaikutukset tuntevat lähes jokainen. Myös lakritsin sanotaan olevan tärkeällä sijalla lemmenrohtona. Jos valitset kevyemmän hedelmä-aterian tarjoa päärynää tai uunissa paistettua kvitteniä. Kvitteni on omenan ja päärynän sukuinen kovamaltoinen hedelmä ja sen maku muistuttaa lähinnä raakaa omenaa. Useimmiten kvitteni nautitaan hillona tai erilaisina jälkiruokina. Voithan toki tehdä vaikka suklaakvittenikakkua tai –muffinseja, jotka sitten nautitaan vaniljakastikkeen kera.

Superruokia ja muita herkkuja

Jo jonkin aikaa on Suomeenkin tuotu niin sanottuja superruokia. Superruoka on jotakin erityistä, sillä se tarkoittaa suurta ravinnetiheyttä pienessä määrässä ruokaa. Superruoan tunnistaa siitä, että ne ovat varastoineen itseensä erityisen paljon antioksidantteja, vitamiineja ja mineraaleja. Nykyisin on saatavilla muun muassa Raaka-kaakaota, Coji-marjoja, Inkamarjoja, Mulberry-marjoja, Maca-jauhetta ja Acai-jauhetta. Monet näistä ovat myös tunnettuja afrodisiakumeina. Raakasuklaan valmistukseen on nyt helposti saatavilla ainesosat, kuten kaakaonibseja, kaakaojauhetta ja kaakaovoita. Erityisesti Perun Andeilta kotoisin olevan Maca-jauheen on väitetty nostavan seksuaalista halukkuutta jopa 180 prosenttia!

Meillä Suomessakin kasvaa paljon superruokia, jotka lisäävät monella tavalla elinvoimaamme: mustikka, lakka, puolukka ja tyrni.

Pimeään vuoden aikaan voisi nauttia myös ruusujuurikuurin. Ruusujuuren – Lapin Ginsengin – sanotaan lisäävän monella tavalla fyysistä ja psyykkistä suorituskykyä ja kohottavan myös seksuaalista halukkuutta.

MTV3/Helmi

Teksti: Leena Hattunen, Kliininen seksologi (Nacs)

Lähteet: Martikainen Tapio, Afroditen lahjat, Lemmenlääkkeitä luonnosta, Atena kustannus Oy, 1998.

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat