Seksikkään makuuhuoneen salat

Turvallisen tuntuisessa, mutta viettelevässä makuuhuoneessa ei kaihdeta dramaattisia värejä tai huomiota herättäviä yksityiskohtia.

Hyvien unien ja hurmiollisten hetkien valtakunnassa hallitsee pehmeiden ja mieltä kiihottavien elementtien tasapaino.

Dramaattista suklaata

Seinän värityksessä valkoinen on hieman tylsä eikä aina paras mahdollinen ajatusten tyynnyttäjä. Syvän suklainen taustaväri tuo huoneeseen valloittavaa dramatiikkaa, mutta samalla tummuus myös käärii uneliaan suloiseen syleilyynsä.

Tunnelmaa tihentävän ja raskaan ruskean tasapainottajaksi käy valkoinen sängynpääty. Seinän väri toistuu tyylikkäästi vaikkapa plyysityynyjen sävyissä.

Keveitä unia

Hillitymmän ilmeen makuukamariin tuovat harmaat, ruskeanharmaat ja vauvansiniset vuodevaatteet. Kehystä ikkunat samansävyisillä verhoilla. Lattiasta seinän rajaan ulottuvat verhot tekevät huoneesta korkeamman näköisen.

Pue sänkysi pehmeisiin lakanoihin, jotka houkuttelevat kapuamaan yölliseen syliinsä. Lakanan lankatiheys 500 on yleensä pehmein mahdollinen, joten sitä hienommasta kankaasta ei kannata turhaan pulittaa ylimääräistä.

Pöyheä päiväpeitto, raskas villahuopa tai pehmoinen puuvillaviltti viimeistelevät lokoisan pedin. Peitteen päällä lepää upea koristetyyny.

Himmentimen vaikutus

Rauhoittavan ilmapiirin saavuttamisessa himmennin on ehdoton satsaus makuuhuoneen valaistukseen. Ominaisuutta kannattaa hyödyntää niin kattolampuissa kuin yöpöydän valaisimissa. Jännittävä makuuhuoneen ilme saavutetaan erilaisilla pohjaväreillä, joiden sävyt sopivat sopivat toisiinsa.

Lepohuoneesta tekee tilavamman nurkkaan asetettu tuoli. Istuin on kätevä myös vaatteiden väliaikaisena säilytyspaikkana. Vaihtoehtoisesti pehmustettu penkki pedin päädyssä laajentaa ympäristöään. Hotellimaisen hienostunut vaikutelma syntyy sängyn päätylaudasta.

Sulavaa tunnelmaa

Heräämistä tehostavat mukavat ja viehättävät yksityiskohdat huoneen sisustuksessa. Lempitaulu tai suosikkiesineistö hyllyllä taidekirjojen, komeiden lasien ja esimerkiksi värikkään koruripustimen ohessa tuovat hymyn huulille jo aamutuimaan. Myös räiskyvä lahjalaatikko ystäviltä sointuu joukkoon.

Kuka sanoi, että sängyssä ei saa syödä? Tarjotin kelpaa loistavasti sänkyvarustukseen, etenkin aamiaisaikaan. Led-valoilla ripustat huoneeseen tunnelmaa muulloinkin kuin jouluna. Satiinilakanat pukevat sängyn kuin sängyn luksukseen ja ohuet, printtikuvioidut verhot keventävät tarvittaessa ilmapiiriä. Päivä alkaa pehmoisesti, kun nousee sängystä esimerkiksi lampaannahkaiselle matolle.

Romanttiseen ja intiimiin iltaan säpinää tuovat eroottisissa liikkeissä myytävät kynttilät, jotka sulaessaan muuttuvat hierontaöljyksi. Ruumiinkielen lisäksi makuuhuoneessa käytetään myös helliä sanoja. Kumppanin runosuoni kukkii viesteissä, jotka piilotetaan pulloon. Söpöt pullopostit huojentavat esimerkiksi toisen ollessa poissa kotoa.

MTV3/ideas.thenest.com

Kuvat: Colourbox, Futureimagebank, Lehtikuva

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja