Sekavat veitsimiehet ryöstivät asiakkaita täynnä olleen pikkukahvilan Helsingissä: "Tilanne koettiin erittäin uhkaavana"

Kaksi kahvilan ryöstänyttä miestä määrättiin Helsingin käräjäoikeudessa vangituiksi häikäilemättömästä ryöstöstä epäiltyinä.

Miehiä epäillään viime perjantaina tapahtuneesta kahvilaryöstöstä Harjutorilla. Kahvilassa oli tapahtumahetkellä iltapäivällä kymmenkunta henkilöä, kun sinne saapui kaksi kasvonsa peittänyttä ja teräasein varustautunutta miestä.

Toinen miehistä meni myyntitiskille ja uhkasi kahvilan työntekijää samalla, kun toinen miehistä jäi kahvilan ulko-oven läheisyyteen ja esitti englanniksi uhkauksen väkivallan käytöstä ja vaatimuksen rahasta.

"Käytöksensä koettiin arvaamattomaksi"

Miehet saivat kassalta poliisin "erittäin pieneksi summaksi" kuvaileman määrän rahaa, minkä lisäksi toinen miehistä otti poistuessaan yhdeltä kahvilan asiakkaalta tämän kannettavan tietokoneen.

Kahvila oli kooltaan pieni ja ryöstäjät olivat myös asiakkaiden välittömässä läheisyydessä.

– Tämän takia tilanne koettiin erittäin uhkaavana. Poliisin tähän asti kuulustelemat rikoksen uhrit ovat kertoneet pitäneensä tilannetta erittäin pelottavana ja stressaavana, koska tekijät olivat selvästi päihdyttävien aineiden aiheuttamassa sekavuustilassa ja heidän käytöksensä koettiin arvaamattomaksi, rikoskomisario Mikko Halme kertoo poliisilaitoksen tiedotteessa.

Menivät ryöstön jälkeen ravintolaan

Kukaan ei kuitenkaan saanut tilanteessa vammoja, ja miehet poistuivat kahvilasta viemänsä omaisuuden kanssa. Eräs kahvilan asiakkaista lähti kuitenkin seuraamaan miehiä ja pystyi kertomaan poliisille näiden pakoreitistä.

– Poliisi tavoitti epäillyt tekijät noin puoli tuntia ryöstön jälkeen läheisestä ravintolasta, jonne miehet olivat ehtineet mennä asiakkaiksi. Kiinniottotilanne sujui rauhallisesti, poliisi kertoo.

Vangitut miehet ovat syntyneet vuosina 1990 ja 1995 ja heillä on aiempaa rikoshistoriaa. Heitä epäillään törkeästä ryöstöstä.

Lue myös:

    Uusimmat