"Katkarapuryöstäjä" iski Alepaan Helsingissä – poliisi etsii miestä, joka tallentui valvontakameran videolle

"Katkarapuryöstäjä"tallentui valvontakameran kuviin 0:34

Poliisi etsii epäiltyä, jota kutsuu tiedotteessa "katkarapuryöstäjäksi". Epäilty ryöstö tapahtui Helsingin Kurvissa 15. maaliskuuta.

Mies meni hieman ennen puoltayötä asiakkaaksi Kurvissa sijaitsevaan Alepaan, joka on auki ympäri vuorokauden.

– Pitkällisen harkinnan jälkeen mies valitsi reppuunsa pakasteita, muun muassa katkarapuja, poliisi tiedottaa. 

Kaupassa ollut toinen asiakas kävi poliisin mukaan kertomassa myyjälle päihtyneeltä vaikuttaneen miehen oudosta käyttäytymisestä. Myyjä meni selvittämään tilannetta ja vaati miestä esittämään repussa olevat tavarat.

Mies ei halunnut luopua repussaan ja kädessään pitämistään pakasteista, vaan otti esille teräaseen ja poistui kaupasta sitä heilutellen.

– Poliisi tutkii tekoa ryöstönä, koska anastetun omaisuuden hallussa pitämiseksi on käytetty väkivallan uhkaa. Kukaan kaupassa olleista asiakkaista tai henkilökunnasta ei loukkaantunut fyysisesti tapahtuman yhteydessä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Halme kertoo tiedotteessa.

Kaupan henkilökunta hälytti nopeasti poliisin paikalle, mutta miestä ei enää löydetty lähialueelta.

Poliisi on yrittänyt selvittää epäillyn henkilöllisyyttä muilla keinoilla ennen kuvien ja videon julkaisemista. Valvontakameratallenteen perusteella rikoksesta epäilty on noin parikymppinen, noin 175–180 senttimetriä pitkä ja normaalivartaloinen. Hän oli pukeutunut tapahtuma-aikaan mustaan vaatetukseen. Jalassaan hänellä oli valkoiset kengät.

Kaikki miehen henkilöllisyyden selvittämistä edistävät tiedot pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse ryosto.helsinki@poliisi.fi.

Lue myös:

    Uusimmat