Joukkio pakotti miehen autoon aseella uhaten Helsingissä ja vei hakattavaksi ja ryöstettäväksi metsään, epäilee poliisi

5:43
Näin tutkinnanjohtaja kommentoi tapausta. Katso lähetys yltä.

Miesjoukko kuljetti miehen metsään, pahoinpiteli tätä ja jätti tämän oman onnensa nojaan vähissä vaatteissa Helsingissä, epäilee poliisi.

Helsingin poliisi kertoo saattaneensa syyteharkintaan maaliskuussa Itä-Helsingissä tapahtuneen törkeän ryöstön ja törkeän vapaudenriiston.

Rikoksista epäillään neljää 1990-luvun loppupuolella syntynyttä miestä. Asianomistaja on poliisin mukaan samaa ikäluokkaa. Poliisin mukaan asianomistaja tunsi osan epäillyistä entuudestaan.

Nelikon epäillään pakottaneen uhrin henkilöautoon aseella uhkaamalla tämän kodin edustalla Helsingin Herttoniemessä ja ajaneen sen jälkeen Vuosaaressa sijaitsevan uimarannan parkkipaikalle.

Lyöntejä ja potkuja

Parkkipaikan viereisessä metsikössä uhria oli poliisin mukaan pahoinpidelty lyömällä ja potkimalla. Miestä oli myös uhattu ampua. Välikohtauksen yhteydessä mieheltä vietiin kello, puhelin, avaimet ja päällysvaatteet.

Tekijät poistuivat paikalta autolla ja uhri jätettiin metsään ilman paitaa ja kenkiä. Mies lähti hakemaan apua paljain jaloin.

Tapahtuma-aikaan maaliskuisena aamuyönä lämpötila oli nollan tuntumassa.

Puolen tunnin kävelymatkan päätteeksi mies kohtasi lehdenjakajan, joka soitti hätäkeskukseen.

Tekijöiksi epäillyt henkilöt jäivät poliisin haaviin sattumalta heti. Poliisi kertoo pysäyttäneensä henkilöauton tarkastaakseen kuljettajan ajokunnon hetkeä ennen kuin ilmoitus ryöstöstä tuli. Kuljettaja kyydissä olleet henkilöt otettiin kiinni.

Yhtä henkilöistä epäillään muiden rikosten ohella väärän henkilötiedon antamisesta ja ampuma-aserikoksesta. Kahta epäillyistä epäillään myös huumausainerikoksista, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Poliisin mukaan väkivaltaan johtaneen välikohtauksen motiivi on epäselvä. Poliisi kuitenkin uskoo, että taustalla saattaa olla epäiltyjen ja asianomistajan aiemmat erimielisyydet.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja