Mainos

Seiska-lehdelle vakava huomautus piittaamattomasta rikosuutisoinnista

Julkisen sanan neuvosto (JSN) on antanut Seiskalle vakavan huomautuksen journalistin ohjeiden törkeästä rikkomisesta rikosjutussa.

Lehti oli kirjoittanut kuolemantapaukseen liittyneestä rikosepäilystä suoraan tappona, vaikka kyseessä oli vasta epäily. Lisäksi lehti julkaisi tunnistettavia tietoja epäillystä ja hänen perheestään sekä arkaluontoisia tietoja uhrin puolisosta ja lapsista. Neuvosto perusteli vakavaa huomautusta ennen kaikkea lasten asemalla.

JSN otti vakavan huomautuksen käyttöön poikkeuksellisena keinona toissa vuonna. Aiemmin neuvosto on turvautunut siihen vain kerran, jolloin huomautus annettiin Radio Rockille.

Vakavan huomautuksen lisäksi neuvosto antoi kokouksessaan kaksi langettavaa päätöstä. Neuvosto antoi langettavan Vasabladetille, joka oli rikkonut yksityisyyden suojaa, ja Etelä-Saimaalle, joka laiminlöi asiavirheen korjaamisen verkkosivuillaan.

Neuvosto julkaisi myös sananvapautta puolustavan lausuman. Neuvosto huomauttaa, että toimittajien uhkailu vaarantaa sananvapautta ja kehottaa poliisia ja syyttäjiä kiinnittämään vakavaa huomiota toimittajien uhkailuun.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.