Seinän maalauksessa muistettavaa

Talvi on hyvä aika tehdä sisäremontteja. Maalaaminenkin onnistuu, kunhan muistaa päivänvalon niukkuuden - aamu nauraa illan töille, sanottiin aikoinaan. Valon vähetessä voi kuitenkin lisätä edes väriä elämäänsä, ja seinähän silloin on ensimmäisenä edessä.

Värisuunnitelmia saa valmiina kaupasta ja makuunsa luottava tekee semmoisen itsekin - nyrkkisääntönä vaikka se, että lämmintä valoa saaville seinille valitaan kylmää sävyä, kylmää valoa saaville lämmintä.

Välineet ja materiaalit riippuvat sitten valitusta ratkaisusta. Jotkut asiat ovat kuitenkin kaikille yhteisiä:
- maalattava pinta on puhdistettava
- pistorasioiden ja seinäkatkaisijoiden kannet irrotetaan - sähköt pitää muistaa katkaista ensin!
- kun lattialistat ensin poistetaan ja sitten laitetaan takaisin paikalleen, on tarkastettava seinän toiselta puolen, ettei siellä ole sähkö- tai vesijohtoja. - Samahan pätee tietysti kaikkeen muuhunkin seinäkiinnitykseen.

Lastamainen rajaussivellin on kätevä ja halpa apuväline, joka kannattaa hankkia ilman muuta. Harvemmin maalaavalle riittävät enemmän tai vähemmän kertakäyttöiset sivellinpakkaukset, telat ja kaukalot samoin - ahkerampi valitsee kestävämmät välineet.

Maalit on syytä sekoittaa huolellisesti ennen käyttöä (lakkoja ei saa ravistaa, vaan ne on sekoitettava tikulla!) ja ohenninta on käytettävä ohjeen mukaan: maalaa mieluummin monta kertaa ohuella kuin kerran liian paksulla tavaralla.

Huonekalujen ja lattioiden suojaamiseksi on hankittava reilusti paperia tai muovia. Ei maksa paljon - vahinko sen sijaan saattaa tulla hyvinkin kalliiksi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja