Sebastian Vettelin romahdus löi Nico Rosbergin ällikällä: "Vaikea ymmärtää"

Formula ykkösten 2016 maailmanmestari Nico Rosberg arvioi, että tämän kauden mestaruustaisto on ratkennut puhtaasti Sebastian Vettelin virheisiin. Siitä Rosberg on hyvin yllättynyt.

MAINOS

F1 suorana C Morella – Meksikon GP viikonloppuna

Perjantai: Harjoitukset klo 17.55 ja 21.55.
Lauantai: Harjoitukset klo 17.55, aika-ajo klo 20.55
Sunnuntai: Meksikon GP klo 21.00, ennakkotunnelmat klo 19.30!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

C Moren sivulle pääset tästä

Vielä kesällä Vettel johti MM-sarjaa. Rosbergia hämmästyttää ennen kaikkea Vettelin kauden vuoristoratamaisuus.

– Kaikessa on kyse tasaisuudesta ja hän on tehnyt sen osalta päinvastoin. Hän on ollut ”joka puolella” viime kuukausina. On ollut uskomatonta, miten yksipuolista kaikki on ollut kesän jälkeen, Rosberg sanoo F1:n haastattelussa.

Hamilton tarvitsee mestaruutensa varmistamiseen enää viisi pistettä. Rosbergin mukaan tilanteeseen on tultu Vettelin virheiden takia.

– Vielä kesällä näytti, että Vettel menisi mestaruuteen ja sen jälkeen on mennyt vain yhteen suuntaan. Totaalista dominointia sen jälkeen. Ja tulokset johtuvat vain virheistä. Et voita Lewisiä siten, koska Lewis ei tee virheitä.


Rosberg ajoi Vetteliä vastaan F1:ssä kilpaa kymmenen kauden ajan. Hän todisti Vettelin suuruuden vuosina 2010-13 aitiopaikalta. Siksi Vettelin romahdus hämmästyttää Rosbergia.

– Sitä on vaikeaa ymmärtää, koska hän on nelinkertainen maailmanmestari, joka on pärjännyt loistavasti. Joskus hän haluaa yhtenä hetkenä liikaa, eikä ajattele pitkää peliä.

Rosbergin arvion perusteella Vetteliltä puuttuisi kärsivällisyyttä.

– Toisinaan hänellä on liikaakin itseluottamusta, mikä tarkoittaa, ettei hän hyväksy mitä toisella on, eli toinen on sillä hetkellä tehnyt kenties parempaa työtä. Sellainen pitäisi vain hyväksyä. Ottaa askel taaksepäin ja sanoa, että toinen kaveri on tällä hetkellä parempi, mutta isken vielä takaisin, Rosberg neuvoo.


Lue myös:

    Uusimmat