Sebastian Vettelin puheet saivat italialaiset raivostumaan: "Hän on varmaankin satavuotias"

Formula ykkösten Italian GP:n alla radan yli lukuisia lentokoneita muodostaen Italian lipun värit taivaalle. Aston Martinilla ajava Sebastian Vettel ei pitänyt seremoniasta, vaan latasi suoraa tekstiä päätöksen lentokoneista tehneelle Italian presidentti Sergio Mattarellasta.

Vettel on viime vuosina ottanut aktiivisesti kantaa ilmastonmuutokseen ja Italian GP:ssä nähdyt lentokoneet saivat saksalaisen lataamaan suoraa tekstiä 81-vuotiaasta Italian presidentti Mattarellasta, joka oli paikan päällä seuraamassa kilpailua.

– Toivon, että lopettavat lentonäytökset. Kuulin, että presidentti päätti siitä. Hänhän on varmaankin satavuotias ja tuolloin on todennäköisesti päästä irti tuollaisista itsekeskeisistä toiveista, Vettel sanoi Skyn ja RTL:n mukaan.

F1 on varsinaisesti kieltänyt tämän tyyppiset lentonäytökset. Laji haluaa suojella ilmastoa ja vuoteen 2030 mennessä sen tulee olla hiilineutraali. Italiassa asiassa tehtiin kuitenkin poikkeus.

– Formula ykkösten ei voi enää antaa muiden vaikuttaa heihin. Kun annat lupauksen, niin silloin tulee myös pitää se, Vettel totesi. 

Ferrarilla vuosina 2015-2020 ajaneen Vettelin kommentit ovat saaneet lukuisat italialaiset raivostumaan. 

– Hänen pitäisi pyytää presidentti Mattarellalta ja muilta italialaisilta anteeksi. Olen oppinut, että presidenttiä kuunnellaan ja varsinkin silloin, kun ollaan vieraana hänen maassaan, Monzan autoilukerhon puheenjohtaja Geronimo La Russa sanoi Gazzetta dello Sportille.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja