Sebastian Vettelin lähtö kelpaa F1-pomoille – Ralf Schumacher uskoo tietävänsä syyn uran päätökselle

Suorapuheisena tunnettu Sebastian Vettel on ollut F1-sarjan pomoille sen verran arvaamaton kriitikko, että hänestä eroon pääseminen on jopa helpotus näille, uskoo ex-F1-kuski Ralf Schumacher.

Vettel ilmoitti ennen Unkarista alkanutta kesätaukoa, ettei jatka F1-kuskina enää kuluvan kauden jälkeen. Nelinkertainen maailmanmestari sai kilpakumppaneilta vuolaita ylistyksiä, mutta Ralf Schumacherin mukaan F1-sarjan johtoportaassa ei saksalaisesta ajatella samalla tavalla.

– F1-sarjan sisällä jotkut ovat nyt onnellisia, että hän on poissa, varsinkin (toimitusjohtaja) Stefano Domenicali ja kumppanit, koska hän on nostanut kaikki ongelmat esiin niin suoraan, että se on ollut heille kiusallista, Schumacher kommentoi Motorsport-Totalille.

Vettel on mennyt aktivismissaan yhä kiihkeämmäksi. Hän nosti itsekin esiin jäähyväispuheessaan, ettei pysty enää jatkamaan intohimolla harjoittamaansa ammattia ja puhumaan ilmastonmuutoksesta ja ihmisoikeuksista yhtä aikaa.

Ralf Schumacher viittaa kuitenkin tilanteeseen, johon Vettel on ajautunut. Aston Martin on luisunut sarjan häntäpäähän, millä on taatusti oma vaikutuksensa.

– Huomasin sen jo vähän aikaa sitten, Schumacher sanoi Vettelin intohimon hiipumisesta.

– Ongelma on yksinkertainen. Jos et menesty ja perhe odottaa sinua kotona, miehellä ei ole enää mitään syytä jatkaa tehtävässään tai kuskina.

Lue myös:

    Uusimmat