Sebastian Aholle ja Teuvo Teräväiselle lähtö NHL-kuplasta – yllättävä sivallus jäi ottelusarjan ratkaisuksi

Jääkiekon NHL:ssä Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Sami Vatasen Carolina Hurricanesin kausi päättyi ensimmäisen kierroksen pudotuspelisarjassa Boston Bruinsia vastaan. Boston otti viidennessä kohtaamisessa voiton 2–1 ja päätti Carolinan kauden voitoin 4–1.

Aholle kirjattiin syöttöpiste Haydn Fleuryn ensimmäisen erän maalista, joka lopulta jäi ottelussa joukkueen ainoaksi. Toisessa erässä Boston nousi tasoihin ja lopulta ohi erän viimeisillä sekunneilla. Molemmat Bruinsin maalit syntyivät ylivoimalla.

Voittomaali syntyi toisen erän päätössekunneilla, kun Patrice Bergeron yllätti maalin takaa lähteneellä kääntölaukauksellaan Carolina-vahti Petr Mrzekin.

Bostonin luottovahti Tuukka Rask ei ollut juhlistamassa sarjan voittoa, kun viikonloppuna Rask ilmoitti jättävänsä pudotuspelit kesken perhesyistä. Bruinsin maalille noussut Jaroslav Halak torjui nyt pelatussa ottelussa 23 kertaa.