Sebastian Aho ovelana – iski voittomaalin harvinaisella tavalla

Jääkiekon NHL:ssä Carolina Hurricanesin suomalaishyökkääjä Sebastian Aho teki tehot 1+1, kun Carolina voitti Florida Panthersin 4–2.

Aho syötti Nino Niederreiterin tekemän 2–0-maalin ja teki itse alivoimalla 3–1-osuman, joka jäi ottelun voittomaaliksi.

Carolinan toinen suomalaishyökkääjä Teuvo Teräväinen jäi ilman tehopisteitä.

Floridan Aleksander Barkov syötti Mason Marchmentin viimeistelemän 2–4-maalin. Floridan muista suomalaisista Eetu Luostarinen sekä Juho Lammikko jäivät pisteittä.

Boston Bruins koki 0–1-tappion kotiottelussaan New Jersey Devilsiä vastaan. Ottelun ainoan maalin teki New Jerseyn Kyle Palmieri, kun ohitti Bostonin suomalaismaalivahti Tuukka Raskin. Ottelua oli siinä vaiheessa pelaamatta neljä ja puoli minuuttia. Rask torjui ottelussa 24 kertaa.

New Jerseyn suomalaisista Janne Kuokkanen pelasi 14 minuuttia ja Sami Vatanen 17. Bostonin suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen oli jäällä 14 minuuttia.

Tampa Bay nousi kolmen maalin takaa voittoon

Hallitseva mestarijoukkue Tampa Bay Lightning voitti Chicago Blackhawksin vieraissa maalein 6–3.

Chicago johti ottelua avauserän jälkeen 2–0 ja siirtyi toisessa erässä 3–0-johtoon, kunnes Tampa Bay aloitti kirinsä.Ottelun tehopelaaja oli Tampa Bayn Yanni Gourde, joka ahkeroi tehot 2+2. Chicagon Mattias Janmark teki puolestaan maalin ja syötti toisen osuman.

Chicagon suomalaismaalivahti Kevin Lankinen torjui ottelussa 33 kertaa.

Myöhään sunnuntai-iltana New York Islanders voitti Buffalo Sabresin 5–2. Ottelu oli Buffalolle seitsemäs peräkkäinen tappio.